Plăcinte umplute cu varză, fără ouă sau lapte. Le poți coace în tigaie

Plăcinte umplute cu varză, fără ouă sau lapte. Le poți coace în tigaiePlăcinte. Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o rețetă delicioasă și simplă de plăcinte de post, aceasă reeste alegerea perfectă. Umplute cu varză călită și coapte direct în tigaie, acestea vor fi ușor rumenite la exterior și moi în interior.  Este o rețetă rapidă și ușor de pregătit, ideală pentru orice masă de post. În funcție de preferințe, aceste plăcinte pot fi umplute cu halva, nucă măcinată sau mac.

Rețetă de plăcinte cu varză

În afara postului, plăcintele pot fi umplute cu varză și carne și se vor savura cu iaurt grecesc. Acestea vor fi cel puțin la fel de gustoase și în varianta de post.

  • Ingrediente necesare:
  • • 500 g de făină
  • • 200 ml de apă călduță
  • • 3 linguri de ulei
  • • 1 linguriță de sare
  • • 1 linguriță de zahăr
  • • 15 g de drojdie uscată
  • • 1 varză mică sau medie
  • • 2 cepe
  • • 2 linguri de ulei
  • Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și zahărul. Adaugă drojdia uscată, apa călduță și trei linguri de ulei.

Transferă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l timp de 10 minute, până când devine moale și ușor de modelat.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.

Plăcinte cu varză. Cum pregătești umplutura

În timp ce aluatul dospește, toacă ceapa mărunt și călește-o într-o tigaie cu ulei, până devine aurie. Adaugă varza tăiată fin și lasă-o să se călească împreună cu ceapa, amestecând din când în când.

Aluat

Aluat. Sursa foto: Pixabay

După ce aluatul a dospit, împarte-l în bucăți mai mici și formează plăcintele. Întinde fiecare bucată de aluat și pune în centru o lingură de varză călită.Încinge o tigaie adâncă, antiaderentă, cu puțin ulei și plăcintele la prăjit.

Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Dacă este necesar, adaugă puțin ulei pe parcurs. Lasă plăcintele să se răcească puțin înainte de a le servi.