Evenimentul ZileiActualitatePfizer vine cu cel mai important anunț! Ce spune despre eficienţa dozei 3 împotriva Omicron

Pfizer vine cu cel mai important anunț! Ce spune despre eficienţa dozei 3 împotriva Omicron

Pfizer vine cu cel mai important anunț! Ce spune despre eficienţa dozei 3 împotriva Omicron
A treia doză de rapel a vaccinului Pfizer-BioNTech anti-Covid-19 pare să ofere o protecție puternică împotriva variantei Omicron, a anunțat compania miercuri.

Cei de la Pfizer au spus că rezultatele studiului de laborator arată că o a treia doză a vaccinului lor oferă un nivel similar de anticorpi neutralizanți la varianta Omicron, comparabil cu două doze împotriva coronavirusului original și a altor variante care au apărut.

În prezent, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor îndeamnă toți adulții cu vârsta de 18 ani și peste să facă o injecție de rapel la 6 luni dela Pfizer sau Moderna sau la două luni după vaccinul Johnson & Johnson în doză unică.

Pfizer: Două doze de vaccin nu sunt suficiente împotriva Omicron

Probele de sânge de la cei care au primit doar seria primară a vaccinului, în medie, au observat o scădere de 25 de ori a anticorpilor împotriva noii variante. Acest lucru poate indica faptul că două doze de vaccin ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cu Omicron, deși pot preveni în continuare boli severe, au spus companiile.

Reprezentanții companiei Pfizer anunță că doza 3 a vaccinului anti-COVID este eficientă împotriva variantei Omicron, iar un nou vaccin, adaptat noii variante a virusului, ar putea fi lansat abia în luna martie anul viitor.

„Este posibil să fie nevoie să luați al treilea rapel mai repede și asta este un lucru pe care autoritățile sanitare ar trebui să-l ia în considerare foarte atent și să-și facă recomandările”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, astăzi. „Dar în mod clar faptul că ai două doze în comparație cu nimic te protejează mult mai bine”, mai spune expertul.

Datele obținute la o lună după primirea celei de-a a treia doze de vaccin BNT162b2 au arătat că nivelul de anticorpi eficienți împotriva Omicron este comparabil cu cel observat la persoane vaccinate cu două doze, împotriva variantelor anterioare ale virusului.

Rezultatele de la Pfizer-BioNTech sunt primele anunțate de producătorii de vaccinuri

Potrivit comunicatului de presă, au fost testate probe de sânge de la persoane care au primit fie două sau trei doze de vaccin. Probele au fost colectate la trei săptămâni după a doua doză sau la o lună după rapel.

Marți, un institut de cercetare din Africa de Sud a publicat, de asemenea, rezultate de laborator despre modul în care vaccinul Pfizer s- a comportat împotriva Omicronului, arătând o reducere de aproximativ de patruzeci de ori a anticorpilor induși de vaccin care ar putea neutraliza noua variantă. Totuși, acel studiu nu a analizat injecțiile de rapel.

Moderna și Johnson & Johnson sunt de așteptat să anunțe rezultatele de laborator pentru varianta Omicron în zilele următoare. Instituțiile de cercetare academică analizează, de asemenea, cât de bine funcționează vaccinul împotriva Omicronului, scrie nbcnews.com.


Accesează: