Evenimentul Zilei > Social > Pericolul din farfurie! Produsele de bază care cauzează cancer. Legătură fatală
Pericolul din farfurie! Produsele de bază care cauzează cancer. Legătură fatală

Pericolul din farfurie! Produsele de bază care cauzează cancer. Legătură fatală

Administrația pentru Alimente și Medicamente este somată să emită un avertisment cu privire la brânză.

Într-un proiect de sensibilizare a cancerului de sân, membri ai Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă au invitat Administrația pentru Alimente și Medicamente să emită un avertisment cu privire la brânză.

Solicitarea ar fi aceasta: „Brânza conține hormoni reproductivi care pot crește riscul de deces asociat cu cancerul de sân”. Organizația non-profit și-a depus cererea la 3 octombrie 2019. Dacă este acceptată, producătorii de brânzeturi vor trebui să includă o etichetă de avertizare pentru toate produsele lactate pe bază de brânză.

Produsele lactate sunt legate de cancerul de sân

Deoarece produsele lactate conţin lapte concentrat, hormonii devin și mai concentrați. Studii multiple au demonstrat legătura dintre cancerul de sân și lapte. Un studiu din 2013 a descoperit că în rândul femeilor care au fost diagnosticate anterior cu cancer de sân, consumând una sau mai multe porții de produse lactate cu un conținut mare de grăsimi a dus la o creștere a mortalității cu 49%.

Un studiu mai recent din 2017 a găsit legături similare între dietele mai bogate în produse lactate și cancerul de sân. Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite boli din Statele Unite. Mai ales în luna cancerului la sân, multe companii își fac reclamă cu donațiilor pentru cauzele cancerului sau pun panglici roz pe produsele lor pentru a-și arăta sprijinul pentru lupta împotriva cancerului.

Centrul pentru Controlul Bolilor estimează ca 41,487 de femei au murit de cancer la sân în 2016 în Statele Unite

Panourile roz de pe produse se află în spatele acestei petiții. Potrivit președintelui Comitetului pentru medici, Neal Barnard, MD, „În loc să plaseze o panglică roz pe produse precum brânza cremă Philadelphia și brânză pentru macaroane, așa cum au făcut în lunile anterioare pentru conștientizarea cancerului la sân, producătorii de brânze precum Kraft ar trebui să adauge etichete de avertizare. Vrem ca femeile să știe că brânza le poate pune viaţa în pericol şi chiar să moară din cauza cancerului de sân. Produsele lactate sunt, de asemenea, asociate cu alte probleme de sănătate, inclusiv acneea, notează onegreenplanet.