PERICOL REAL în cel mai consumat ALIMENT din ROMÂNIA. SUBSTANȚELE DĂUNĂTOARE din MICI

PERICOL REAL în cel mai consumat ALIMENT din ROMÂNIA. SUBSTANȚELE DĂUNĂTOARE din MICI

În urma unui studiu realizat pe mai multe tipuri de mici, s-a constatat că aceștia conțin mai multe substanțe dăunătoare pentru organismul uman.

În cadrul studiului au fost analizate 14 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: Auchan Romania S.A., CRISTIM 2 PRODCOM SRL, Integra SRL, MEGA IMAGE S.R.L., S.C. DOLY-COM DISTRIBUTIE S.R.L., S.C. Smithfield Prod S.R.L., SALBAC S.A., SC ALDIS SRL, SC CARREFOUR Romania SA, S.C. Diana SRL, Selgros cash & carry. 28.57% dintre produse au menționat pe etichetă, pentru producător, doar țara în care au fost fabricate, respectiv România.

Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 1 și 7 E-uri.

E-urile identificate în produsele studiate sunt: carmin - E120, extract de paprika - E160c, acetat de sodiu - E262, acid ascorbic - E300, ascorbat de sodiu - E301, izoascorbat de sodiu - E316, acetat de sodiu - E331, difosfati - E450, polifosfati - E452, bicarbonat de sodiu - E500.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons:

Cumpărăm mici gata preparați? Cumpărăm micii proaspeți ca să îi gătim acasă? Sau cumpărăm carne și toate ingredientele de care avem nevoie și ne preparăm singuri micii în cazul în care chiar avem poftă? La toate aceste întrebări am încercat să găsim un răspuns și cred că fiecare va înțelege și va știi să aleagă în cunoștință de cauză, urmărind testele comparative InfoCons.”

Ne puteți urmări și pe Google News