Pericol alimentar în magazine! Ce s-a depistat în carnea de pui

Pericol alimentar în magazine! Ce s-a depistat în carnea de pui Sursa: arhiva EVZ

A fost emisă o nouă alertă alimentară, de această dată, oficialii de la ANSVSA avertizând asupra unui lot de carne de pui care a fost retras de la vânzare.

Oficialii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au emis o alertă de ultimă oră. Ce vizează carnea de pui infestată cu Salmonella. Mai multe sortimente de pui au fost retrase de la comercializare într-un mare lanț de magazine din România.

Pericol cu un lot de carne pus la vânzare și infestat cu Salmonella

Pe site-ul instituției, ansvsa.ro, se arată faptul că un lanț de aprovizionare retrage de pe piață un sortiment de pulpe de pui, după ce s-a constatat că este infestat cu Salmonella.

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 04.02.2022, urmând să primiți contravaloarea acestuia. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru informații suplimentare, puteți contacta: 0374. 115.555”, se precizează în comunicatul companiei, care a fost postat de ANSVSA. Produsul cu pricina poartă denumirea de „Pulpe pui superioare cu spate, cng”, se mai precizează în anunțul respectiv.

Este vorba despre pulpe de pui superioare cu spate

Producător: SUPERDROB SA. Cod de bare: 5903368004770.

Lot/Data expirare: 14221/23.10.2022, 14421/23.10.2022. Motivul rechemării: prezența Salmonella enteritidis.

Aceste pulpe de pui cu spate au fost retrase acum din toate cele 12 magazine Metro din ţară unde au fost distribuite.

În luna septembrie a anului trecut, zeci de tone de carne de pasăre, care fuseseră importate din Polonia, au fost retrase de pe piață. Cauza era legată tot de infectarea cu Salmonella.

„Este un aflux mare atât de carne cât şi de ouă din Polonia”

Importul cărnii de pui este într-o continuă creștere, spune directorul general al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA). Cu toate acestea, înainte de a fi scoasă la vânzare, aceasta este supusă anumitor probe, a mai precizat Mihai Ponea.

„Este un aflux mare atât de carne cât şi de ouă din Polonia dat fiind faptul că a crescut incidenţa în carne a salomenelie. Carnea care intră în România din acest stat membru este oprită, se prelevează probe şi abia atunci când avem rezultate se poate stabili destinaţia”, afirma Mihai Ponea, directorul general al ANSVSA.