Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă! Tone de carne de pui cu Salmonella au invadat piața. Verificați urgent dacă ați cumpărat acest produs
Alertă! Tone de carne de pui cu Salmonella au invadat piața. Verificați urgent dacă ați cumpărat acest produs

Alertă! Tone de carne de pui cu Salmonella au invadat piața. Verificați urgent dacă ați cumpărat acest produs

ANSVSA anunță o nouă alertă alimentară. Un mare lanț de magazine retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, după ce a constatat că prezintă Salmonella. Cei care au cumpărat carne de pui din lotul cu probleme trebuie să nu o consume şi să o returneze cât mai rapid.

O nouă alertă privind carne contaminată cu Salmonella a fost emisă după ce tone de pulpe de pui au fost retrase de la vânzare. Acestea erau distribuite în 19 magazine Metro din ţară. Lotul de pulpe de pui fusese importat din Polonia, iar vestea vine la doar câteva zile după ce şi un lot de pipote de pui a fost retras de pe rafturile magazinelor din acelaşi motiv.

„Vă informăm că Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemării: prezenţa Salmonella Enteritidis”, a transmis, luni, ANSVSA.

Datele de identificare ale sortimentului sunt: „Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022”.

O tonă de carne de pui, contaminată cu Salmonella, a fost deja vândută

Cei care au cumpărat carne de pui din lotul cu probleme trebuie să nu o consume şi să o returneze cât mai repede în cel mai apropiat magazin METRO, până pe data de 14 decembrie mai precis pentru a primi banii înapoi. Este vorba despre aproximativ o tonă de carne de pui deja vândută, contaminată cu Salmonella.

Este vorba despre pulpe de pui superioare cu spate, congelate, provenite din lotul 11.121, carne care provine din Polonia. În acest caz, ANSVSA a retras carnea care nu a fost încă vândută şi a aplicat mai multe amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecărui magazin care nu a notificat la timp autorităţile despre această problemă şi nici nu a retras de la vânzare întreaga cantitate, scrie realitatea.net.

În ultima perioadă, peste 100 de tone de carne contaminată cu Salmonella au fost găsite în mai multe magazine din ţara noastră. Carnea a fost retrasă de la vânzare. Infecţia poate provoca toxiinfecţii alimentare grave, iar cei mai expuşi sunt copiii, vârstnicii şi cei cu probleme de imunitate.