Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții de amploare la Primăria Iași. Procurorii DIICOT au ridicat o mulțime de documente
Percheziții de amploare la Primăria Iași. Procurorii DIICOT au ridicat o mulțime de documente

Percheziții de amploare la Primăria Iași. Procurorii DIICOT au ridicat o mulțime de documente

Luni dimineață, procurorii DIICOT au ridicat documente de la Primăria Iaşi. Informația a fost confirmată de primarul Mihai Chirica.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) se află la Primăria Municipiului Iaşi pentru a ridica mai multe documente, informaţia fiind confirmată de primarul Mihai Chirica.

Potrivit edilului, oamenii legii ridică dosare cu documente ce vizează un contract de asociere din anul 2005.

„Nu sunt descinderi. Vor să ridice nişte documente pe care noi le-am trimis spre informare Parchetului referitor la un contract de asociere în participaţiune din 2005. Au venit să îşi ia documentele. Mai există în momentul de faţă un pachet de documente trimise la ei. Probabil că bănuiţi despre ce zonă vorbim. Noi am sesizat instituţiile statului şi cred că am făcut bine”, a declarat jurnaliştilor primarul Mihai Chirica.

31 de persoane aduse la audieri la DIICOT pentru trafic de droguri

Zilele trecute, un număr de 31 de persoane vor fi aduse la audieri, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, după ce s-au făcut miercuri zeci de percheziţii la domicilii din judeţele Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila, pentru destructurarea unui grup de infractori specializaţi în trafic de droguri de risc, informează un comunicat de presă

„La data de 21.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat un număr de 38 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive. În cauză s-a reţinut faptul că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, gruparea infracţională organizată a acţionat pe raza judeţelor Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila, iar membrii acesteia au desfăşurat, în mod coordonat, activităţi de procurare, transport, deţinere şi comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis) sau substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate, „în urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanţă pulverulentă, cântare electronice de precizie, suma de 35.000 de euro şi alte bunuri cu valoare probatorie.”