Dezastru provocat de USR PLUS la Iași. Reacția PNL: „Nici Dragnea n-a făcut asta”

Dezastru provocat de USR PLUS la Iași. Reacția PNL: „Nici Dragnea n-a făcut asta” Sursă foto: EVZ

După respingerea bugetului local, primarul Iașului, liberalul Mihai Chirica, a afirmat că nici fostul lider al PSD Liviu Dragnea nu a făcut rău orașului cum a făcut USR PLUS. El a precizat că, pentru el, USR înseamnă „Uniunea Sabotăm România”.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la scurt timp după ce consilierii locali au respins proiectul de buget al Iașului, edilul Mihai Chirica a spus  că PNL nu va ceda şi că Iaşiul nu va fi îngropat.

Scandalul dintre PNL și USR-PLUS a explodat la Iași

Primarul a afirmat că votul împotriva bugetului nu este împotriva unui partid, ci împotriva ieşenilor.

„USR PLUS a dat lovitura de graţie. Nici Dragnea nu a făcut rău Iaşiului, aşa cum a reuşit USR PLUS. Îmi cer mii de scuze pentru votanţii USR PLUS, dar nu aţi votat corect. Iaşiul intră în era întunericului. Nu se mai pot aproba transferuri financiare, nu mai putem susţine educaţia, centrele de vaccinare, transportul este blocat. Nu putem plăti iluminatul public. Acest vot ne aruncă cu zeci de ani în urmă”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a spus că nu ştie ce soluţii se vor găsi pentru funcţionarea oraşului în lipsa unui buget local aprobat de consilieri.

„Asta e situaţia, nu ştiu ce vom face. Cu rânjetul pe buze, Cosette Chichirău le-a ordonat să nu voteze bugetul. USR pentru mine înseamnă Uniunea Sabotăm România”, a declarat primarul Chirica.

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, joi seara, la capătul unei şedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore. Au votat în favoarea proiectului cei 11 consilieri locali PNL şi doi de la PMP, pentru trecerea bugetului fiind necesare 14 voturi. Reprezentanţii PSD au părăsit sala în momentul votului, în timp ce consilierii USR PLUS s-au abţinut, scrie g4media.ro.

Încă de luna trecută edilul Iașului semnala problemele locale cu alianța USR-PLUS

„Pe data de 27 martie se împlinesc şase luni de la finalizarea alegerilor locale din România. După şase luni, forţele politice nu au reuşit să găsească o formulă concretă de colaborare pentru ceea ce au promis ieşenilor. După şase luni de zile le reamintesc celor care uită faptul că şi-au asumat un act de guvernare alături de PNL că asta nu se mărgineşte doar la nivel guvernamental, ci este un act care trebuie să ajungă exact acolo de unde s-au cules voturile, de la cetăţeni.