Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Chirica, încă un mandat la Primăria Iași. De data asta pentru PNL
Mihai Chirica, încă un mandat la Primăria Iași. De data asta pentru PNL

Mihai Chirica, încă un mandat la Primăria Iași. De data asta pentru PNL

Conform sondajelor făcute la ieșirea de la urne, actualul primar al municipiului Iași, Mihai Chirica, s-a impus fără probleme, asigurându-și un nou mandat.

Mihai Chirica este la cel de al doilea mandat de primar. Există, însă, o diferență. Primul mandat și l-a început sub sigla PSD, pe când acum reprezintă Partidul Național Liberal,

Chirica a fost mai întâi primar interimar în 2015, după ce primarul aflat atunci în exercițiu, Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcție pe data de 25 mai 2015,

Chirica a fost ales să asigure interimatul funcției și din această postură a fost ales  primar la alegerile din 2016, devenind cel de al 64-lea primar al municipiului Iași.

Relațiile lui cu PSD s-au deteriorat însă iremediabil din cauza poziției adoptate de primar în ceea ce privește ordonanțele privind amnistia și grațierea.

În data de 7 martie 2020, Chirică a fost acceptat în PNL Iași de către Biroul Politic Județean al partidului și  anunțat drept candidat al acestora pentru alegerile locale.

Alegerea s-a dovedit foarte potrivită. Nu a adus PNL numai funcția de primar al Iașiului, ci și pe cea de președinte al Consiliului Județean, câștigată, potrivit sondajelor făcute la ieșirea de la urne, de Costel Alexe,

”Ieșenii au respins categoric tot acest circ politic făcut de adversarii noştri. Mă bucur foarte mult ca ieşenii au ales o echipă în care au încredere, o echipă care va aduce investiţii majore. Ieşenii au validat programul nostru de Guvernare locală şi judeţeana şi au înţeles că doar astfel putem construi pentru judeţul Iaşi.

PNL a câştigat pentru prima dată în aceşti 30 de ani de democraţie. Este o victorie, nu doar a PNL, este o încredere pe care ieşenii şi-o pun în partidul nostru. Vreau să îi felicit pe toţi primarii din judeţ, sutele de consilieri locali, consilieri municipali şi judeţeni au promovat principiile noastre. Vreau să îi asigur pe ieşeni că vor fi ani în care, împreună cu ei, vom aduce dezvoltare judeţului Iaşi. a declarat Costel Alexe, care potrivit exit poll-urilor este noul Președinte al Consiliului Județean.