Paste gratinate cu smântână și ciuperci. Cel mai gustos și rapid prânz
- Mădălina Sfrijan
- 14 martie 2024, 08:50
O porție de paste gratinate va fi ideală pentru un prânz în zilele aglomerate. Dacă timpul pentru gătit este limitat, cu siguranță această rețetă va fi de mare ajutor. În plus, preparatul va putea concura, atât la gust, cât și la capitolul aspect, cu unul pregătit într-un restaurant de lux.
Paste gratinate cu smântână și ciuperci
Pastele cu sos alb sunt, de cele mai multe ori, favoritele copiilor. În această săptămână premergătoare postului Paștelui, gospodinele pot pregăti numeroase rețete care au la bază lactatele. Pastele gratinate cu smântână și ciuperci sunt extrem de delicioase și se prepară rapid.
Rețeta se poate pregăti în mai puțin de 45 de minute. Aceste paste gratinate pot fi păstrate la frigider și ulterior reîncălzite. Gustul va fi la fel de bun, având în vedere că preparatul conține doar ingrediente de bună calitate.
Ingrediente
- 300 grame de paste (se pot folosi penne, fusilli, farfalle)
- o ceapă
- 180 grame de ciuperci
- usturoi (după gust)
- 100 ml smântână lichidă
- 50 grame de cașcaval ras
- 1 ou
- sare, piper
Paste gratinate cu smântână și ciuperci. Mod de preparare
Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Aceasta se punea la călit, la foc mic, într-o tigaie, cu o lingură de ulei de măsline.
Ciupercile se toacă mărunt și se adaugă peste ceapă. Compoziția se lasă sub capac pentru 3-5 minute. Peste acestea se toarnă și smântâna pentru gătit și se amestecă încet, până când compoziția devine cremoasă.
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, însă este ideal să fie îndepărtate de pe foc înainte de a fi fierte complet. Acestea se adaugă peste sosul cremos și se amestecă. Întreaga compoziție se toarnă într-o tavă. Cașcavalul ras se adaugă peste oul bătut, iar apoi se toarnă peste pastele din tavă. Preparatul va rămâne la cuptorul încins la 190 de grade pentru 10-12 minute. Se pot servi calde, iar pentru un plus de gust se poate adăuga parmezan ras.