Evenimentul Zilei > Social > Parlamentul nu a ținut cont de CCR și i-a numit pe Ramona Săseanu și Liviu Popescu la conducerea SRTV şi SRR
Parlamentul nu a ținut cont de CCR și i-a numit pe Ramona Săseanu și Liviu Popescu la conducerea  SRTV şi SRR

Parlamentul nu a ținut cont de CCR și i-a numit pe Ramona Săseanu și Liviu Popescu la conducerea SRTV şi SRR

Ramona Săseanu și Liviu Popescu vor continua să conducă la TVR, respectiv Radioul Public, din postura de directori interimari, pentru o perioadă de 60 de zile.

Parlamentul României nu a ținut cont de decizia Curții Constituționale, care hotărâse că numirile Ramonei Săseanu și a lui Liviu Popescu, în funcțiile de directori generali ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) erau neconstituționale. Astăzi, cei doi au fost numiți interimari pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia luat de Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților în privința directorilor de la TVR și Radioul Public

Decizia a fost luată  de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a precizat că numirile au fost făcute pentru a asigura conducerea celor două instituții. Parlamentarii de la PSD nu au participat la ședință.

„Constatăm că nu este cvorum. Faţă de această situaţie, vă amintesc dispoziţiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. În situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc directori interimari”, a afirmat Anca Dragu, președinta Senatului.

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi în ziua de 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTV, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate şi conturile de execuţie bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi.

Decizia care fusese anunțată de Curtea Constituțională a României la data de 17 iunie

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

Reprezentanții Partidului Social Democrat (PSD) se gândesc să atace în contencios administrativ deciziile luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR şi Radioului Public. Anunțul a fost făcut de Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD.