Evenimentul Zilei > Social > Părinte amendat în prima zi de școală. „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”
Părinte amendat în prima zi de școală. „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”

Părinte amendat în prima zi de școală. „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”

Un bărbat din comuna Tomeşti, județul Iași, a fost sancţionat contravenţional în prima zi de școală după ce a intrat în incintă fără mască şi a făcut scandal.

Bărbatul a intrat fără mască în școala din localitate, alături de un prieten, și a intrat într-o dispută cu personalul, afirmând răspicat că nu este de acord ca fetița lui să poarte mască.

Incidentul a avut loc cu prilejul deschiderii anului şcolar de luni, de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătraşcanu” din Tomeşti, relatează cordianul „Vremea Nouă”, citat de stirileprotv.ro.

Schimbul de replici a fost filmat de prietenul bărbatului, iar angajații școlii au chemat Poliția.

„Bărbatul a primit o sancţiune contravenţională de 500 de lei”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

El a depus apoi o “notificare”, semnată și de soție, în care a informat reprezentanţii şcolii că nu e de acord ca fetiţa să poarte mască la şcoală, dar nici să folosească dezinfectantul din unitate.

„Având în vedere caracterul excesiv şi abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securităţii vieţii, integrităţii fizice, psihice şi emoţional-afective a copiilor, precum şi interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimţământul pentru obligativitatea purtării măştii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoţional-afectivă a acestuia”, au scris părinţii, care au invocat că purtarea măştii este un act de tortură pentru fetiţa lor.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au precizat că bărbatul va primi răspuns la solicitarea sa şi că fetiţa acestuia va învăţa online.

Luni, 14 septembrie a avut loc deschiderea anului școlar 2020-2021. Doar că anul acesta a început în condiții speciale: nu s-au organizat ceremonii oficiale, părinții nu au putut aduce flori profesorilor și nu au avut voie să intre în sala de clasă. În județul Iași sunt 602 școli cu personalitate juridică. Din acestea sunt 353 de școli cuprinse în scenariul verde (59,63 la sută), alte 242 de școli sunt în scenariul galben (39,86 la sută), iar 7 școli (toate din comuna Bivolari) sunt în scenariul roșu (1,16 la sută).

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: