Evenimentul Zilei > Actualitate > Clanurile interlope sfidează din nou autoritățile. Bătaie chiar în fața sediului Poliției
Clanurile interlope sfidează din nou autoritățile. Bătaie chiar în fața sediului Poliției

Clanurile interlope sfidează din nou autoritățile. Bătaie chiar în fața sediului Poliției

Clanurile interlope continuă să își facă de cap chiar sub ochii „vigilenți” ai autorităților. Violentul clan Rostaș s-a dat din nou în petec. De această dată chiar în fața sediului central al Poliției Cluj.

 

Un scandal a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 12 septembrie, în zona Dâmbul Rotund- Baciu, între doua familii de rromi aparținând aceluiași clan Rostaș.

În primă fază, rudele persoanelor implicate au susținut că incidentul ar fi fost provocat după ce o casă a fost jefuită iar atacatorii au trecut ulterior la amenințări cu moartea la adresa proprietarilor, în caz că vor depune plângere la poliție.

Scandalul pare să fi început în urmă unor împrumuturi nerestituite de bani, familia Rostas fiind cunoscută pentru activitatea din zona cămătăriei, scrie bzc.ro.

Oricare ar fi situația, este cert faptul că membrii respectivului clan nu au nicio jenă în a se lua la bătaie în orice locației, din moment ce aceștia și-au împărțit pumni chiar în față sediului central al Poliției Cluj.

Familia Rostaș a ajuns și pe primele pagini ale presei britanice. Memebrii ei au fost inculpați în 40 de cazuri de furturi din buzunarele unor călători.

Clanul Rostas avea o metodă inedită de a acționa. Ei se urcau noaptea târziu în trenurile care făceau naveta între Londra și Kent și îi jefuiau pe călătorii care dormeau, erau beți sau pe cei care ascultau muzică la căști și nu erau atenți.

Au speriat și Italia. Vendetă între clanurile de romi. Carabinierii au intervenit în forță

Infracțiunile lor au început în urmă cu doi ani. Ei furau de obicei portofele cu bani sau telefoane mobile, pe care le vindeau apoi în România, după ce foloseau cartelele că să sune în țară sau în Spania.

Din gruparea infracțională făceau parte două femei și patru bărbați, toți cu vârste între 18 și 27 de ani.

Procurorii au identificat până acum 40 de victime, dar numărul acestora este cu siguranță mult mai mare.

După Duduieni, a venit rândul Cămătarilor să fie în prim-plan! Legea, batjocorită…

Un alt membru al clanului de hoți este căutat de autoritățile din România, fiind văzut ultima dată în august 2011, în timp ce vindea telefoane mobile.

Membrii familiei au fost arestați după ce un ofițer de poliție, aflat sub acoperire, i-a văzut acționând într-un tren și a intervenit.

Procesul este în desfășurare, după ce niciunul dintre acuzați nu și-a recunoscut vină.