Evenimentul ZileiJustitieParchetul ignoră decizia CCR în cazul soțului Marianei Rarinca

Parchetul ignoră decizia CCR în cazul soțului Marianei Rarinca

Parchetul ignoră decizia CCR în cazul soțului Marianei Rarinca
Avocatul George Papu a contestat dosarul în care Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 3 forțează condamnarea soțului Mariana Rarinca pentru mărturie mincinoasă.

„Conform Deciziei CCR 562/2017, oricare dintre concubini are dreptul să nu depună mărturie împotriva celuilalt. Nu poate fi constrâns… Ei au devenit soți… La audiere, DNA nu i-a pus în vedere inculpatului, atunci martor, că poate refuza să răspundă la întrebări al căror răspuns l-ar incrimina.”

Rechizitoriul prin care procuroarea Arina Corsei-Vultureanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 l-a trimis în judecată pe soțul pensionarei Mariana Rarinca pentru o presupusă mărturie mincinoasă ignoră o decizie a Curții Constituționale. Aceasta îi dă dreptul unui concubin să nu depună mărturie împotriva celuilalt concubin, notează Luju, care menționează că cei doi nu erau căsătoriți în acel moment.

CCR protejează dreptul concubinului de a nu da depoziție împotriva partenerului

Este ideea cheie pe care se bazează concluziile scrise depuse de avocatul George Papu la Judecătoria Sectorului 3, în dosarul în care procuroarea Vultureanu de la PJS3 l-a trimis în judecată pe soțul Marianei Rarinca. Papu amintește că dreptul concubinului de a nu da depozitie împotriva partenerului de viață este protejat de Decizia CCR nr. 562/2017, prin care Curtea Constituțională a stabilit că legea trebuie să le acorde concubinilor un tratament egal cu cel al soților din punctul de vedere al dreptului de a refuza depozițiile.

Mariana Rarinca a șantajat-o pe fosta șefă ICCJ Livia Stanciu

Mariana Rarinca a fost condamnată pentru că a șantajat-o pe judecătoarea Livia Stanciu și a pierdut procesul intentat României la CEDO.  Mariana Rarinca a fost condamnată definitiv în 2015, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a șantajat-o pe Livia Stanciu, fostă președintă a Înaltei Curți de Casație și actuală judecătoare CCR.

Curtea de Apel București a condamnat-o pe Rarinca pentru că a amenințat-o pe Livia Stanciu cu dezvăluirea unor fapte compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul său. Potrivit DNA, în perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu că va face dezvăluiri despre aceasta și soțul ei. Mariana Rarinca i-ar fi pretins șefei de atunci a Înaltei Curți suma de 20.000 de euro.

Mai multe detalii despre acest dosar, la acest link.


Accesează: