Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc a condamnat violențele de la Washington înainte de vaccinare
Papa Francisc a condamnat violențele de la Washington înainte de vaccinare

Papa Francisc a condamnat violențele de la Washington înainte de vaccinare

Papa Francisc a transmis un mesaj legat de evenimentele petrecute în capitala SUA în această săptămână.

Papa Francisc a condamnat evenimentele ce au avut loc la mijlocul acestei săptămâni la Washington, în SUA. Suveranul Pontifa declarat că este siderat de ceea ce s-a întâmplat Capitoliul, potrivit unui interviu acordat pentru Canale 5.

„Am fost siderat pentru că este vorba despre un popor atât de disciplinat în democraţie”, a afirmat Papa. Interviu urmează să fie transmis duminică seară, dar au fost difuzate câteva fragmente sâmbătă.

„Acest lucru să nu se repete”

Chiar şi în mediile cele mai evoluate există mereu ceva în neregulă. Sunt indivizi care merg pe un drum împotriva comunităţii, împotriva democraţiei, împotriva binelui comun”, a mai spus Suveranul Pontif.

„Această mişcare trebuie să fie condamnată”, a continuat papa Francisc, adăugând că „este nevoie să înţelegem bine pentru ca acest lucru să nu se repete şi să învăţăm din lecţiile istoriei”, conform Agerpres.

Drapelele au fost coborâte în bernă la Capitoliu după decesul unui poliţist rănit în confruntările cu manifestanţi pro-Trump, ridicând bilanţul violenţelor de miercuri la cinci morţi.

„Am o programare, trebuie făcut”

În altă ordine de idei, Papa Francisc a anunțat că urmează să se vaccineze împotriva coronavirusului. El a transmis astfel un mesaj pro-vaccinare. „Săptămâna viitoare, începem să o facem aici (la Vatican) și am o programare, trebuie făcut. Există un negaționism suicidar pe care nu aș ști să-l explic. Dar astăzi trebuie să ne vaccinăm. Cred că din punct de vedere etic toată lumea trebuie să se vaccineze, este o alegere etică, pentru că nu riști doar sănătatea ta, viața ta, dar și viața altora”, a spus Papa Francis.

El și-a amintit că în copilărie lumea lupta împotriva poliomielitei și aștepta un vaccin. „Când eram copil, îmi amintesc că era o epidemie de poliomielită. Din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați. Așteptam cu disperare un vaccin. Apoi am crescut în umbra vaccinurilor, împotriva rujeolei, împotriva acestuia, împotriva aceluia. Aceste vaccinuri erau făcute copiilor.”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.