Evenimentul Zilei > Social > Papa Francisc, blocat de sciatică. Va lipsi de la Liturghia de Anul Nou
Papa Francisc, blocat de sciatică. Va lipsi de la Liturghia de Anul Nou

Papa Francisc, blocat de sciatică. Va lipsi de la Liturghia de Anul Nou

Din păcate, Papa Francisc nu va mai putea ţine în prima zi a noului an, rugăciunea „Îngerul Domnului” din biblioteca Palatului Apostolic. Nici Primele Vecernii și Te Deum din această seară nu le va putea ţine din cauza unei crize puternice de sciatică.
Directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni, anunță că „din cauza unei crize puternice de sciatică, sărbătorile de Anul Nou – din această seară și de mâine dimineață –  la Altarul scaunului bazilicii Vaticanului nu vor fi prezidate de Sfântul Părinte Francisc”. Va fi pentru prima dată când Suveranul Pontif, care a împlinit luna aceasta 84 de ani, este nevoit să lipsească de la un eveniment papal din motive de sănătate.

Angajamentele de la sfârșitul anului pentru Papa Francisc sunt întrerupte

„Din cauza unei dureri sciatice dureroase, sărbătorile din această seară și de mâine dimineață la Altarul Scaunului Bazilicii Vaticanului nu vor fi prezidate de Sfântul Părinte Francisc”, relatează purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Primele Vecernii și Te Deum din această seară, 31 decembrie, vor fi ţinute de cardinalul Giovanni Battista Re, decanul Colegiului Cardinalilor, în timp ce în ceea ce privește Liturghia de mâine, 1 ianuarie 2021, va fi prezidată de cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat. „Mâine – adaugă purtătorul de cuvânt al Vaticanului – Papa Francisc va rosti rugăciunea de vineri, la prânz, așa cum era planificat”.

Papa Francisc suferă de sciatică, boală care cauzează dureri ce radiază din zona lombară de-a lungul nervului sciatic în partea de jos a corpului, şi, cu regularitate, primeşte tratament pentru aceasta.

Activităţile Papei Francisc s-au schimbat și din cauza urgenței Covid-19

Vaticanul a fost deja obligat să schimbe unele întâlniri pentru sărbătorile de Crăciun, cum ar fi schimbarea locației pentru binecuvântarea Urbi și Orbi. În acest an, Pontiful a transmis mesajul de Crăciun în Sala Binecuvântărilor din Palatul Apostolic, în direct pe web și la televizor, și nu cum era tradiție din loggia centrală a bazilicii.

Toate aceste măsuri s-au luat pentru pentru a evita orice fel de adunare a credincioșilor. Iar acum, această problemă de sănătate îl va obliga pe Papa Francisc să treacă peste alte întâlniri obișnuite la sfârșitul și începutul noului an pentru a se îngriji de sănătatea sa. Te Deum este programat astăzi după-amiază la ora 17, în timp ce  Liturghia pentru Ziua Mondială a Păcii va fi sărbătorită mâine la ora 10 și la ora 12 va fi urmată de recitarea Dell’Angelus din Biblioteca Palatului Apostolic, fără ca Papa să fie prezent la fereastră aşa cum eram obişnuiţi, informează  fanpage.it.