Evenimentul Zilei > Social > Otrava din mâncare: CE aditivi PERICULOȘI conțin MEZELURILE pe care le consumăm ZILNIC. Nu le vei mai consuma niciodată!
Otrava din mâncare: CE aditivi PERICULOȘI conțin MEZELURILE pe care le consumăm ZILNIC. Nu le vei mai consuma niciodată!

Otrava din mâncare: CE aditivi PERICULOȘI conțin MEZELURILE pe care le consumăm ZILNIC. Nu le vei mai consuma niciodată!

După scandalul pornit de mai multe loturi de ouă infestate aduse din Germania, presa de la noi a început analiza asupra unor preparate, în special mezeluri, pe care le consumăm zilnic.

Jurnaliștii de la Cronici pe Bune, au analizat etichetele unor mezeluri precum salamul, parizerul și crenvurștii din comerț. Reacția jurnaliștilor a fost una uluitoare, după citirea cu atenție a etichetelor, „Cumpăr salam, parizer si crenvurști după aspect, si cam atât. Uneori mă uit la data expirării. Astăzi am făcut o prostie monumentala, am citit o eticheta a unui salam: „poate conține urme de carne”. Si m-am îngrozit. Si nu, mu era de biscuiți. Varianta 1 era să închid ochii, sa tac si sa mănânc. Mănânc și plâng. Mănânc. Si sa nu mai citesc etichete in viața mea! Dar n-am avut stare, m-a pus naibii…”


Un exemplu de compuși periculoși, prezenți în „Salam de Iarnă”, sunt sarea 5,1%, dextroza, ascorbatul de sodiu și un conservant periculos, nitrit de sodiu. Exemplele continuă cu conservele de carne, ce conțin sub 50% carne. Un exemplu este conserva de carne de pasăre și porc, ce conține „25% carne de pui+5% carne de porc”, combinate cu ingrediente precum soia, amidon de cartofi, arome de gust sau coloranți.


Jurnalistul trece mai departe, la crenvurști, care conțin o cantitate de carne ce uneori nici măcar nu este trecută pe ambalaj, dar sunt trecuți mai mulți „stabilizatori, antioxidanți și factori de aromă”, printre care o serie de E-uri, (450, 451, 452, 262, 315, 316, 331 – doar pentru un singur produs!).

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: