Orașul din România care îi lasă muți de uimire pe turiștii străini. Vloggerii îl promovează frenetic

Orașul din România care îi lasă muți de uimire pe turiștii străini. Vloggerii îl promovează frenetic Râmnicu Vâlcea. Sursa: dreamstime.com

Orașul din țara noastră a devenit o atracție preferată atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini, fiind apreciat ca unul dintre cele mai frumoase și bine întreținute orașe din România.

Vorbim de Râmnicu Vâlcea. Orașul este reședința județului și este apreciat pentru moștenirea sa istorică. Fiind chiar cel mai vechi județ atestat documentar din țară.

O dovadă a acestei recunoașteri este dată de opiniile exprimate atât de vloggeri români. Dar și de cei străini care au avut ocazia să exploreze acest oraș.

Râmnicu Vâlcea cucerește din ce în ce mai mulți turiști

Unul dintre aceștia, un vlogger din Regatul Unit, și-a încărcat pe canalul său de YouTube, numit „Travel with me”, un videoclip la sfârșitul anului trecut, sub titlul:

Ne puteți urmări și pe Google News

Râmnicu Vâlcea un oraș curat cu un parc minunat”.

Mai mult de jumătate din înregistrarea făcută la Vâlcea, care durează puțin peste două minute, este dedicată celui mai mare parc din oraș. E considerat unul dintre cele mai vechi din țară, așa cum este subliniat de autor în descrierea postării.

„Parcul Zăvoi este unul dintre cele mai vechi parcuri din țară organizate ca atare, ia ființă prin Decret Regal emis de domnitorul Barbu Știrbei (1849 - 1853) la 9 august 1850. În parc, printre copacii seculari, este Lacul Zăvoi, un restaurant, precum și sediul Teatrului Municipal Ariel”.

În acest loc, în anul 1848, a fost interpretată oficial pentru prima dată actuala Imn Național: „Deșteaptă-te, române!”. Filmarea începe în inima orașului, capturând o imagine din cel mai extins cartier al său, Ostroveni, și continuă cu Parcul Zăvoi.

Orașul din România care cucerește inimile turiștilor cu frumusețea sa

Parcul Zăvoi. Sursa: dreamstime.com

Turiștii sunt încântați de peisaje

Orașul, apreciat pentru curățenia și peisajele oferite

Un alt vlogger, de această dată un român, cu rădăcini în Târgu Jiu, este creatorul canalului „Hoinar prin România”. El își susține titlul postării de pe canalul său de YouTube în următorul mod: „Vâlcea, orașul ce nu are treabă cu România”.

Filmarea dedicată orașului Râmnicu Vâlcea, cu o durată de aproximativ 40 de minute, începe, de asemenea, din centrul orașului.

„Am ajuns în final, într-un oraș care nouă ne place foarte mult, unul dintre cele mai frumoase din Oltenia – Râmnicu Vâlcea. Este un oraș prin care trecem de foarte multe ori în drum spre București, niciodată până acum nu am oprit pentru un vlogg. Este un oraș foarte îngrijit, foarte frumos, plin flori... O să vi-l arătăm, la pas... Vi-l recomandăm...”, a spus vloggerul român.

Vloggerul a comparat Zăvoiul Vâlcii cu Parcurile Copou din Iași și Romanescu din Craiova.

„Vâlcea poate fi un exemplu pentru multe orașe din România... Au foarte bine delimitate și zonele de parcare... o oră trei ron și o zi 13 ron... cu plăcuțe de informare din zece în zece metri...”, scrie Adevărul.

Locul se bucură de zone montane și stațiune balneare renumite

Atractivitatea acestui oraș se datorează, în special, amplasării sale pitorești între dealuri, străbătut de fluviul Olt și râul Olănești.

El se află la numai 20 de kilometri distanță de regiunea montană și de stațiunile balneare de renume din România, precum Călimănești – Căciulata, Olănești sau Govora.

Una dintre cele mai renumite stațiuni din România. Calitățile terapeutice, recunoscute în toată lumea. Foto

Călimănești Căciulata. Sursa foto: Pixabay

Râmnicu Vâlcea se mândrește, de asemenea, cu cea mai mare cupolă vitraliu utilizată ca acoperiș, care aparține clădirii sediului Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul.” Această capodoperă a fost creată de artistul Gheorghe Dican și echipa sa de meșteri.