Evenimentul Zilei > International > O navă cu 500 de migranți a dispărut în insula Creta. Ce spun autoritățile
O navă cu 500 de migranți a dispărut în insula Creta. Ce spun autoritățile

O navă cu 500 de migranți a dispărut în insula Creta. Ce spun autoritățile

O navă care transporta 500 de migranți a dispărut pe insula Creta, iar autoritățile au declarat că aceasta este greu de găsit din cauza fenemonelor extreme.

Grecia a lansat marți o operațiune majoră de salvare în largul insulei Creta. O navă care transporta 500 de migranți a dispărut și este de negăsit. Ambarcațiunea a lansat un semnal de ajutor pe vreme rea, a anunțat paza de coastă.

Două nave de marfă, o fregată a marinei și un petrolier ajută la salvare, dar autoritățile au precizat că aceasta este greu de găsit din cauza vijeliei.

„Apelul de urgență a spus că sunt 400-500 de persoane la bord”, a declarat o purtătoare de cuvânt a pazei de coastă, adăugând că operațiunea a fost îngreunată de vânturi aproape de furtună, potrivit Reuters.

O furtună puternică a scufundat o navă

În urmă cu doar câteva luni, o altă navă s-a scufundat în urma unei furtuni puternice în largul Hong Kong-ului. Cel puțin trei persoane au fost salvate de pe navă, dar mai mult de 20 sunt încă dispărute. Autoritățile au trimis avioane și elicoptere pentru a ajuta la salvarea echipajului de pe nava zdrobită de valurile puternice. Cel puțin trei persoane din echipajul format din 30 au fost aduse în siguranță la ora locală 17.30 (10.30 GMT).

Sursă Forțele Navale

Nava, care se afla la 296 km sud-vest de Hong Kong, „a suferit avarii substanțiale și s-a rupt în două”, iar echipajul format din 30 de membri a abandonat-o, anunță autoritățile. Salvatorii au spus că vor mări zona de căutare „din cauza numărului mare de persoane dispărute” și vor prelungi operațiunea până în noapte, dacă condițiile o vor permite.

Nava a fost lovită de furtuna tropicală severă Chaba, care avea vânturi maxime de 110 kilometri pe oră. Serviciul de zbor nu a precizat numele sau originea navei. Furtuna a ajuns pe uscat în partea de vest a provinciei de coastă Guangdong. Nu este pentru prima dată când o navă se scufundă în această zonă și există victime.

Un incident asemănător a avut loc și în anul 2017.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: