Noua tulpină Covid, „fratele lui Omicron”, le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea

Noua tulpină Covid, „fratele lui Omicron”, le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea Sursa: Pixabay

Noua tulpină Covid, numită şi „fratele lui Omicron”, tulpina dominantă în iarna lui 2021, le dă oamenilor un simptom „ciudat” noaptea

Noua tulpină Covid, „fratele lui Omicron”, le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea. Mai exact, o nouă tulpină de Covid numită BA.5,  provoacă un simptom nocturn neobișnuit. Noua tulpină Covid se răspândește în Marea Britanie.

Această tulpină, considerată „fratele” lui Omicron, care a fost una dintre cele mai răspândite variante din 2021, a devenit dominantă după ce și-a depășit predecesorul cu câteva săptămâni în urmă.

Noua tulpină Covid, „fratele lui Omicron”, le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea

În timp ce BA.5 împărtășește simptome similare cu Omicron, aduce un plus nedorit pe listă. Şi anume, transpirațiile nocturne. Mulți indivizi infectați au raportat că au experimentat acest simptom neplăcut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luke O'Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin, a vorbit despre noul simptom al noii tulpini de Covid.

 „Un simptom în plus de la BA.5 pe care l-am văzut în această este transpirația nocturnă”.

În prezent, BA.5 reprezintă aproximativ 65% din cazurile de Covid din SUA, potrivit CDC. Iar niveluri similare sunt suspectate în Marea Britanie. Oamenii de știință speculează că severitatea sa poate fi asemănătoare cu cea a lui Omicron, provocând potențial mai puține cazuri grave și decese decât tulpinile anterioare precum Alpha și Delta.

Peste 40 de imagini gratuite cu Plapuma și Pat - Pixabay

Răceala: Sursa foto: Pixabay

Noua tulpină Covid. La fel ca Omicron, se crede că BA.5 este mai transmisibil

Analizele efectuate recent sugerează că BA.5 ar putea avea o capacitate mai mare de a reinfecta pacienții în comparație cu tulpinile anterioare.

Profesorul O'Neill a atribuit diferența de simptome modificărilor genetice ale virusului și modului în care sistemul nostru imunitar răspunde la infecții.

„Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat. Există o anumită imunitate. Într-o întorsătură ciudată, interacțiunea dintre sistemul tău imunitar și virusul ușor alterat ar putea duce la o manifestare oarecum diferită a bolii, transpirațiile nocturne apărând ca un simptom distinctiv”, a spus medicul.

Potrivit aplicației ZOE Covid Study, printre persoanele care au primit două sau mai multe doze de vaccin, simptomele cel mai frecvent raportate de Covid includ nasul care curge, dureri de cap, strănut, durere în gât și tuse persistentă, relatează mirror.co.uk.