COVID-19 s-a întors. Numărul infectărilor a explodat, din nou, în România

COVID-19 s-a întors. Numărul infectărilor a explodat, din nou, în România Sursa: Arhiva EVZ

COVID-19 s-a întors. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală a anunțat că numărul infectărilor a crescut considerabil în ultima vreme.

COVID-19 s-a întors. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală a anunțat că numărul infectărilor a crescut. Aceasta a mai declarat că românii au început, din nou, să vină să se testeze.

Nu se poate vorbi însă despre o severitate mai mare a bolii, ci despre simptome mai degrabă specifice unei răceli obişnuite. Medicul a declarat că marea greșeală a fost că mulți români au renunțat la măsurile banale de igienă, precum spălatul pe mâini.

COVID-19 s-a întors

„În ultimele zile, săptămâni, vedem o uşoară creştere a cazurilor, şi la spital, adică dacă în timpul verii am avut şi zile în care nu era absolut nimeni care să vină pentru testare, acum încep uşor uşor să vină cazuri care încep să se testeze, să se consulte, avem pacienţi internaţi, din aceeaşi categorie de risc, în special vârstnici, aceeaşi poveste ca şi până acum, nu mulţi, dar există. Ca tip de tulpină virală circulantă, respectăm acel protocol privind secvenţierea cazurilor la decizia medicilor curanţi, deocamdată nu sunt decât tulpinele variantei Omicron, deci probabil că vorbim de variaţia sezonieră a cazurilor, aşa cum este şi în multe alte tipuri de infecţii virale.

Ne puteți urmări și pe Google News
COVID-19 s-a întors. Numărul infectărilor a explodat, din nou, în România

Sursa: Akesin | Dreamstime.com

Întotdeauna începerea şcolilor şi crearea marilor aglomeraţii la nivel de şcoli, grădiniţe, evident că duce şi la creşterea numărului de cazuri, per total, probabil că o să vedem ceva mai multe cazuri, dar nu cred, cel puţin până deocamdată nu avem ceva surprinzător cel puţin din punct de vedere al manifestărilor clinice, ci mai multe infecţii de tract respirator superior, că aşa se manifestă, fără implocaţii deosebite, câteva cazuri mai grave la pacienţi vârstnici şi cu mari probleme anterioare de sănătate”, a explicat Dr. Florescu.

Marea greșeală făcută de români

Medicul a mai spus că nu renunțarea purtării măștii de protecție este principala cauză. Marea problemă este că mulți români nu mai respectă măsurile banale de igienă, ca spălatul pe mâini. Doctorul a declarat că aceste măsuri îi ferește pe oameni și de alte afecțiuni.

„Ar fi o problemă, aceea că, inclusiv după încheierea, să zic aşa, declarată a pandemiei de SARS-CoV-2, am observant că există în societate tendinţa de a cam abandona măsurile acelea de prevenire a transmiterii, eu nu zic să pună lumea mască pe stradă acum, nu despre asta este vorba, e vorba de măsurile banale de igienă.

Deja spălatul pe mâini şi serveţelele la nas când tuşim, când strănutăm şi nişte chestii de bun simţ s-au cam abandonat de o anumită parte a semenilor noştri, lucru care nu este normal pentru că, în afară de COVID, există multe alte boli şi e bine să avem un elementar respect faţă de cei din jur şi să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm, să tuşim în batistă de hârtie pe care după aceea o aruncăm într-un loc clar, să nu tuşim cu gura deschisă către toţi ceilalţi din jur, sau să tuşim în palme şi după aia să punem mâna pe bara de metrou, o păstrare a responsabilităţii din acest punct de vedere ar fi ideală. Am auzit ceva de genul ”Păi şi cât timp ne mai spălăm pe mâini:”. Totdeauna ne vom spăla pe mâini, pentru că aşa este normal, dacă vrem să nu ne îmbolnăvim şi să nu-i îmbolnăvim şi pe cei din jur”, a spus medicul, potrivit știripesurse.