Evenimentul ZileiSocialNoi restricții pentru românii din Germania. Ce au decis autoritățile

Noi restricții pentru românii din Germania. Ce au decis autoritățile

Noi restricții pentru românii din Germania. Ce au decis autoritățile
Grupurile parlamentare CDU / CSU și SPD discută astăzi în conferințe video despre modificările aduse Legii privind protecția împotriva infecțiilor. Se discută despre o ”frână de urgență” la nivel național, dar există și o anumită nemulțumire a populației. Chiar Angela Merkel a fost huduită când vorbea despre măsurile nocturne de circulație.

Deciziile cu privire la așa-numita „frână de urgență” la nivel național se lasă așteptate. Săptămâna aceasta însă ar putea fi decisivă. Grupurile parlamentare CDU / CSU și SPD discută astăzi în conferințe video despre modificările aduse Legii privind protecția împotriva infecțiilor.

Scopul modificărilor la această lege este de a reglementa restricțiile asupra vieții publice la nivel național prin intermediul „frânei de urgență”. Astfel, dacă incidența la șapte zile într-un oraș sau district este de peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori timp de trei zile la rând, majoritatea magazinelor ar trebui să se închidă. Suplimentar, restricțiile de ieșire ar trebui să se aplice între orele 21:00 și 05:00, relatează ziarulromanesc.de, citând presa germană.

Guvernul federal german și-a dat acordul pentru introducerea „frânei de urgență la nivel național”

Unele landuri aplică reguli semnificativ mai stricte începând de luni. În Brandenburg, o restricție de ieșire se va aplica între orele 22:00 și 05:00 pentru regiunile în care incidența la șapte zile este peste 100 timp de trei zile. De la 200 de noi infecții la 100.000 de locuitori într-o săptămână, toate școlile din districtele rurale și orașele urbane urmează să fie închise. De asemenea, se așteaptă închiderea centrelor de zi pentru copii din regiunile cu o incidență de 200, mai precizează sursa citată.

Mecklenburg-Pomerania Occidentală se află în blocaj de la miezul nopții. Școlile, grădinițele, muzeele, bibliotecile și majoritatea magazinelor nu au voie să deschidă. Frizeriile, magazinele de bricolaj, florăriile și librăriile pot rămâne deschise, la fel și magazinele alimentare, băncile, drogheriile și farmaciile.

Angela Merkel a fost huiduită în timp ce vorbea despre restricțiile nocturne de circulație

Inclusiv Angela Merkel a fost huiduită când a anunțat restricțiile nocturne de circulație, constatându-se o nemulțumire a populație germane.

Întâlnirile private sunt permise cu doar cu o persoană din afara propriei gospodării. Proprietarii de case de vacanță și rulote din alte landuri nu au voie să vină în Mecklenburg-Pomerania Occidentală.

Reguli mai stricte se aplică de luni și în zone cu număr mare de noi infectări din Baden-Württemberg. În localitățile unde numărul de noi infecții este peste 100 trei zile consecutiv, intră în vigoare reguli de contact mai stricte și există și restricții de ieșire nocturne. Muzeele, galeriile și grădinile zoologice, precum și casele de pariuri trebuie să se închidă și este necesar un test rapid negativ pentru a merge la frizer.


Accesează: