Evenimentul Zilei > EVZ Special > Angela Merkel vrea mai multă putere pentru combaterea COVID. Germania pregătește noi restricții
Angela Merkel vrea mai multă putere pentru combaterea COVID. Germania pregătește noi restricții

Angela Merkel vrea mai multă putere pentru combaterea COVID. Germania pregătește noi restricții

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pregătește o nouă lege care va permite guvernului federal să impună noi restricții pentru a împiedica răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Germania pregătește noi restricții pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Cancelarul Angela Merkel a elaborat un proiect de lege care va permite guvernului federal să impună noi restricții.

Dacă legea va fi adoptată și va intra în vigoare, administrația condusă de Angela Merkel va căpăta puteri mai mari în raport cu guvernele regionale. Astfel, guvernul federal va prelua puterea de a impune restricții Covid-19, de la liderii regional, anunță Bloomberg. În acest fel, sunt de părere autoritățile centrale, răspândirea infecțiilor de coronavirus va fi mai ușor de controlat și de combătut.

Guvernul intenționează să impună restricții de circulație pe timpul nopții de la ora 21:00 la ora 5:00. Măsura va fi aplicată în zonele în care rata de incidență a infecțiilor pe șapte zile depășește 100 de cazuri la 100.000 de persoane timp de trei zile la rând.

De asemenea, conform noilor reglementări propuse de cabinetul Merkel, toate magazinele neesențiale vor trebui să fie închise. Mai mult, companiile vor trebui să-și testeze angajații de două ori pe săptămână pentru a-i depista pe cei care au contactat virusul.

Conform propunerii de act normativ, care are 13 pagini, conform Bloomberg, școlile ar fi închise din nou în zonele cu o rată de incidență mai mare de 200.

Guvernul central va căpăta mai multă putere

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a inițiat această propunere după ce a devenit evident că reprezentanții celor 16 landuri nu reușesc să cadă de comun acord în legătură cu măsurile de protecție. În timp ce liderii landurilor caută să tempereze unele măsuri, parlamentul ar putea adopta noua lege încă de vinerea viitoare.

Cel mai mare obstacol împotriva acestei propuneri va fi, probabil, votul care va fi dat în camera superioară a Parlamentului de la Berlin. Aici, sunt reprezentate guvernele landurilor, iar coaliția de guvernare condusă de Angela Merkel nu deține majoritatea necesară adoptării legii.

Angela Merkel și premierii regionali s-au confruntat cu privire la restricțiile care vor trebui adoptate încă de la începutul pandemiei. Astfel, o parte din guvernele regionale au ocolit măsurile convenite cu cancelarul, astfel că aplicarea lor nu a fost unitară.