Evenimentul Zilei > EVZ Special > Guvernul a decis. Când se încheie perioada restricțiilor
Guvernul a decis. Când se încheie perioada restricțiilor

Guvernul a decis. Când se încheie perioada restricțiilor

Florin Cîțu a anunțat că românii pot să revină la viața normală, fără restricții, la finalul lunii iulie. Premierul preconizează că până atunci vor fi peste 10 milioane de români vaccinați

Întrebat despre situația lui Vlad Voiculescu, care în cursul zilei de joi a oferit o serie de momente controversată, Florin Cîțu a evitat să spună dacă ia în calcul destituirea ministrului Sănătății.

„Am văzut că Vlad Voiculescu a făcut o declarație, după care și-a cerut scuze. Nu am vorbit cu el, o să vorbesc. Eu văd că vine săptămânal în fața presei. Încă gestionăm pandemia, nu a trecut. La cum arată lucrurile, ne îndreptăm către bine. Măsurile au dat rezultate, aproape toți indicatorii sunt pozitivi. La final, vom trage linie. Sper ca la finalul lunii iulie să revenim la viața normală. Atunci vom avea 10 milioane de persoane vaccinate”, a declarat premierul României, Florin Cîțu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a negat, joi, că Ordinul de ministru prevedea faptul că morții de Covid-19 nu trebuie îmbrăcaţi. Astfel că nu era obligatoriu ca persoanele decedate să fie puse fără haine în saci.

Monitorul Oficial Partea I nr. 369

Ministrul a spus că dacă acest lucru s-a întâmplat, nu a fost vina ministerului și nici a sa, ci a celor care au luat decizia ca morții să fie aruncați dezbrăcați în saci. „Ține de bun simț”, a transmis ministrul Vlad Voiculescu, care a dorit să arunce responsabilitatea pe oricine altcineva. Numai că tocmai în ordinul de ministru, de la începutul lunii martie, acest lucru e precizat.

Redactorul-șef al EvZ, Simona Ionescu, a avut un editorial dur la adresa ministrului.