Evenimentul Zilei > Social > Nicușor Dan îi înfrigurează pe bucureșteni. Se va tremura „gros” în această iarnă în Capitală
Nicușor Dan îi înfrigurează pe bucureșteni. Se va tremura „gros” în această iarnă în Capitală

Nicușor Dan îi înfrigurează pe bucureșteni. Se va tremura „gros” în această iarnă în Capitală

Promisiunile din campania electoral ale edilului Capitalei, Nicușor Dan se dovedesc a fi doar vorbe goale. Primarul general spune că și în această iarnă mulți bucureșteni vor tremura de frig din cauza problemelor care apar la rețeaua de termoficare.

Apa caldă și căldură rămân elemente de lux pentru cetățenii Capitalei.

„Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a afirmat Nicușor Dan la B1TV.

Primarul general își dovedește limitele

Edilul speră ca în acest an Primăria să preia ELCEN și să poată atrage fonduri europene.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echlibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a spus primarul general.

„În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii și asta înseamnă că o să fie un pic mai bine. Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a mai spus Nicușor Dan, potrivit Digi 24.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: