Evenimentul Zilei > Social > Cum se vor descurca românii cu căldura la iarnă. Anunțul așteptat de toată lumea
Cum se vor descurca românii cu căldura la iarnă. Anunțul așteptat de toată lumea

Cum se vor descurca românii cu căldura la iarnă. Anunțul așteptat de toată lumea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a promis, marți, 31 august, că iarna anului 2021-2022 va fi mai favorabilă românilor din punct de vedere al sistemului de termoficare decât precedenta.

Edilul municipiului București a transmis că schimbările cele mai semnificative din acest punct de vedere se vor remarca peste o perioadă de aproximativ doi, trei ani de zile, după finalizarea lucrărilor la rețeaua principală de conducte. Nicușor Dan a explicat că se află în demarare operațiuni la nivelul centralei din zona Titan, cu ajutorul cărora deficitele de energie vor fi acoperite.

Nicușor Dan: „Iarna aceasta va fi puțin mai bine decât iarna trecută”

„Promisiunea pe care am făcut-o a fost că iarna aceasta va fi un pic mai bine decât iarna trecută (…). S-au făcut mai multe lucrări de întreţinere în această vară (…). Sunt în lucru procedurile pentru acea centrală provizorie din zona Titan, care va aduce un surplus de energie în sistem care să compenseze numeroasele găuri. Acesta este motivul pentru care iarna aceasta va fi puţin mai bine decât iarna trecută (…).

Sper ca în doi-trei ani să fim mult mai bine, adică, pe măsură ce se desfăşoară proiectul acesta de 53 de kilometri de conductă, pe măsură ce începem proiectul de 210 kilometri de conductă pe bani europeni”, a spus Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Apa caldă se întrerupe din nou. Peste 1.000 de blocuri din 3 sectoare din Capitală vor fi afectate în următoarele zile

Un alt anunț revoltă bucureștenii. Un număr de 1.181 de blocuri din Sectoarele 3, 4 și 5 vor rămâne, începând de marți, fără apă caldă până vineri, 3 septembrie. Compania Municipală Termoenergetica a transmis că este vorba despre lucrări de remediere a unor avarii pe conducta de termoficare (DN 1200) – Magistrala 3 Sud.

„Lucrările sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță în sezonul viitor de încălzire și vor fi efectuate în zona străzii Releului, a Splaiului Unirii și a Târgului Vitan. Furnizarea apei calde pentru un număr de 99 puncte și module termice, care alimentează 1181 blocuri și imobile din sectoarele 3, 4 și 5 va fi sistată până vineri, 03 septembrie 2021, ora 08.00. Lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic în sectoarele 3 și 4”, au mai transmis reprezentanții Termoenergetica.