Evenimentul Zilei > Politica > Nicolicea a făcut ANUNȚUL: Ce se va întâmpla cu LEGEA GRAȚIERII
Nicolicea a făcut ANUNȚUL: Ce se va întâmpla cu LEGEA GRAȚIERII

Nicolicea a făcut ANUNȚUL: Ce se va întâmpla cu LEGEA GRAȚIERII

Decizia în cazul proiectului referitor la grațierea unor pedepse și a unor măsuri privative de libertate a fost amânată, de către Comisia juridică a Camerei Deputaților, pentru viitoarea sesiune parlamentară.

Preşedintele comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat, astăzi, că nu mai este suficient timp pentru ca acest proiect să fie dezbătut în actuala sesiune.

„După cum ştiţi, săptămâna aceasta trebuia să facem o dezbatere publică pe acest subiect, lucru care nu s-a mai întâmplat, se va întâmpla începând de săptămâna viitoare probabil, dar este evident că nu se mai poate rezolva nimic în această sesiune. (…) Evident nu mai putem să încheiem procedura în Parlament, nemaiexistând sesiune”, a precizat Nicolicea, la Parlament, potrivit agerpres.ro.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, după ce termenul pentru dezbatere şi aprobare s-a împlinit pe 23 mai.

Proiectul de lege al Guvernului privind graţierea unor pedepse a fost dezbătut şi amendat semnificativ în Comisia juridică a Senatului, condusă atunci de senatorul PSD Şerban Nicolae, fiind întocmit un raport de admitere pe 8 mai.

Plenul Senatului a decis, ulterior, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind graţierea unor pedepse, iar coaliţia PSD-ALDE a susţinut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului şi nu în varianta Comisiei juridice.