Evenimentul Zilei > Justitie > News Alert. Bogdan Olteanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Sentința este definitivă
News Alert. Bogdan Olteanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Sentința este definitivă

News Alert. Bogdan Olteanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Sentința este definitivă

Bogdan Olteanu a primit o sentință de cinci ani de închisoare cu executare de la magistrații Curții de Apel.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naționale a României, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București și este una definitivă. În prima instanță, la Tribunalul București, Olteanu fusese condamnat, în decembrie 2019, la 7 ani de închisoare.

Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost reținut în urmă cu trei ani și a fost acuzat că a primit bani de la Sorin Ovidiu Vântu astfel încât să sprijine numirea unei persoane într-o funcție.

El a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016 și a fost acuzat la acea vreme că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Acuzațiile formulate de procuri la trimiterea în judecată a dosarului

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explicau la vremea respectivă procurorii Direcției naționale Anticorupție.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE