Evenimentul Zilei > Actualitate > Șeful Poliției se întoarce la Capitală! Tribunalul București i-a decis soarta
Șeful Poliției se întoarce la Capitală! Tribunalul București i-a decis soarta

Șeful Poliției se întoarce la Capitală! Tribunalul București i-a decis soarta

Radu Gavriș se va întoarce în fruntea Poliției Capitalei după ce Tribunalul București a suspendat decizia IGPR de a-l trimit la IPJ Harghita.

Tribunalul i-a decis soarta lui Radu Gavriș

Tribunalul București a suspendat decizia IGPR privind detașarea comisarului de poliție Radu Gavriș de la conducerea Poliției Capitalei la IPJ Haghita, decizie ce a fost luată marți, 1 septembrie 2020.

Decizia de suspendare este executorie până când se va judeca fondul cererii, adică anularea definitivă a deciziei de detașare.

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia din funcția deținută.

De asemenea, comisarul-şef de poliţie Viorel Mihăiţă, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.

„Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Viorel Mihăiţă, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Cazier judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.

Cu aceeaşi dată, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni.

Atribuţiile sale în cadrul unităţii teritoriale vor fi pe linie de investigaţii criminale”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Radu Gavriş a condus Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Radu Gavriș vs Carmen Dan

În 2018, pe vremea când era Ministru de Interne, Carmen Dan i-a cerut lui Radu Gavriș să renunțe la funcția deținută în urma unor declarații controversate pe care acesta le-a făcut la momentul respectiv.

Gsvriș declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori, scrie G4media.