Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, despre demisia șefului Poliției Române: ,,O chestie de bucătărie internă…”
Iohannis, despre demisia șefului Poliției Române: ,,O chestie de bucătărie internă…”

Iohannis, despre demisia șefului Poliției Române: ,,O chestie de bucătărie internă…”

Președintele Klaus Iohannis a evitat să comenteze demisia șefului Poliției Române, Liviu Vasilescu, care a anunțat că se retrage din funcție după scandalul înmormântării lui Emi Pian.

Președintele Klaus Iohannis a evitat un răspuns pe această temă, la fel cum a evitat un răspuns legat de detașarea adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni.

„Sunt chestiuni de bucătărie internă, cred că mai bine întrebați direct la Poliție”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Liviu Vasilescu a anunțat că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, acuzând un atac mediatic concentrat asupra instituției pe care a condus-o. El a subliniat că va rămâne în continuare ofițer de poliției și va îndeplini sarcinile ce-i revin în această calitate.

„În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra MAI și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a declarat Liviu Vasilescu.

Șeful Poliției Române s-a aflat în centrul unui scandal după ce au apărut mai multe videoclipuri, în spațiul public, de la o întâlnire la care mai mulți șefi ai Poliției au participat împreună cu mai mulți membri ai familiei Duduianu, după uciderea lui Emi Pian, liderul clanului.

După izbucnirea acestui scandal, președintele României le-a cerut reprezentanților Ministerului de Interne și ai Poliției să explice acele imagini. Secretarul de stat Bogdan Despescu, din cadrul MAI, a precizat că întâlnirea cu pricina a fost asumată și a avut drept scop prevenirea unor eventuale incidente violente în ziua înmormântării lui Emi Pian.

Cu puțin timp înainte să-și anunțe demisia, şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a decis să-l detașeze pe adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni. Detașarea pare o reglare de conturi, deoarece șefii poliției îl suspectează pe Gavriș că ar fi dat presei imaginile în care polițiștii se întâlnesc cu interlopii.

Vali Vijelie se laudă cu isprava de la concertul de la mare: „Eram cu șeful Poliției…”

Iohannis despre accidentul lui Bode: „Se impun două concluzii…”

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: