Editura Evenimentul si Capital

Neîncasarea TVA-ului a generat o pierdere de 6,13 miliarde de euro pentru România

Autor: | | 1 Comentarii | 823 Vizualizari

Deficitul de încasare a taxei pe valoare adăugată a crescut în 201 6 față de nivelul înregistrat în 2015 în România, iar neconformarea în materie de TVA s-a majorat, deşi cota standard pentru acest impozit s-a redus de la 2 4% la 20%, potrivit unui comunicat al PricewaterhouseCoopers.

„În anul 2016, România s-a situat din nou pe ultimul loc în pri vința gr adului de c olectare de TV A dintr e t oate st atele membre UE, cu un deficit de înc asare a TVA de 35,88%. Îngrijorător este că deficitul de încasare a taxei pe valoare adăugată a crescut în 2016 față de nivelul înregistrat în 2015 în România, în timp ce majoritatea statelor membre au înregistrat scăderi ale acestui indicator. Cea mai bună perf ormanță a f ost înr egistrată de v ecinii bulgari. Potrivit studiului publicat de C omisia Europeană, deşi cota standard de TVA a fost redusă în R omânia în anul 2016 de la 2 4% la 20%, neconformarea în mat erie de TVA a cr escut, contribuind în mod neg ativ la deficitul de înc asare a TVA”, precizează specialiştii c ompaniei.

Conform celui mai recent studiu asupra colectării taxei pe valoare adăugată, lansat de Comisia Europeană, neîncasarea TVA a generat o pierdere de 6,13 miliarde euro în anul 2016 pentru bugetul României. La nivelul UE, valoarea pierderilor de TVA s-a ridicat la 147,1 miliarde euro, ceea ce reprezintă un deficit de încasare a TVA de 12,3%. Toate cele 6 state din Europa Centrală şi de Est (ECE), respectiv Republica Ceha, Ungaria, Polonia, România, Estonia şi Slo vacia, s-au c onfruntat, în c ontinuare, cu niveluri ridic ate ale deficitului de TV A, care variază între 7% în Estonia şi 35,88% în România.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1
Tag-uri: tva, romania, bugetStirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI