Evenimentul ZileiEVZ SpecialNecazurile se ţin lanţ de premier. Două anchete cu privire la vacanţa de lux şi redecorarea apartamentului sunt în desfăşurare. FOTO

Necazurile se ţin lanţ de premier. Două anchete cu privire la vacanţa de lux şi redecorarea apartamentului sunt în desfăşurare. FOTO

Necazurile se ţin lanţ de premier. Două anchete cu privire la vacanţa de lux şi redecorarea apartamentului sunt în desfăşurare. FOTO
Premierul britanic Boris Johnson este anchetat după ce a petrecut o vacanţă de lux de 10 zile la Mustique, Caraibe, cu partenera sa de viaţă.

Ancheta cu privire la vacanța de la Mustique a lui Boris Johnson, în valoare de 15.000 de lire sterline, este în plină desfășurare – în timp ce seniorii conservatori se pregătesc de atacuri noi cu privire la modul în care a fost finanțată șederea sa la vila de lux.

Vacanță de Crăciun la Mustique, în Caraibe, cu partenera sa Carrie Symonds este aspru criticată de către englezi. Downing Street a declarat marţi că Boris Johnson a dat toate explicațiile relevante după acea vacanță de zece zile la o vilă de lux, care valorează 15.000 de lire sterline.

Dar conservatorii nu sunt mulțumiți de explicațiile lui Johnson cu privire la modul în care a fost finanțată călătoria sa și a lui Carrie Symonds.

Premierul a înregistrat sărbătoarea în registrul intereselor parlamentarilor anul trecut, declarând că pauza a venit prin amabilitatea fondatorului Carphone Warehouse, David Ross, care deține o vilă de vacanță pe insulă

Ministrul Rachel Reeves a cerut aseară publicarea anchetei privind finanțarea vacanței de lux a premierului. „Pe măsură ce se desfășoară scandal după scandal, trebuie să știm în ce stadiu se află investigația, cine a plătit escapada luxoasă a prim-ministrului în Caraibe”, a spus ministrul Cabinetului.

„Acest lucru este și mai critic, având în vedere faptul că prim-ministrul a ascuns într-un mod scandalos cine a plătit pentru renovarea apartamentului din Downing Street. Adevărul trebuie să iasă la iveală, a mai completat aceasta.

Al doilea scandal, renovarea apartamentului nr. 11

În timp ce apăreau cazuri de Covid în Marea Britanie, cu posibilitatea să pună în pericol ţara, premierul s-a apucat de redecorarea apartamentului cu elemente de lux care nu puteau fi plătite doar din salariul său.

„Costul este total scăpat de sub control – cumpără tapet auriu?” , spun vocile critice din Downing Street.

Nu este clar dacă tapetul din apartamentul lui Boris Johnson – este într-adevăr auriu. De fapt, designerul ecologic de interioare de lux Lulu Lytle – a cărui companie Soane Britain a fost comandată de partenera de viaţă Symonds – vinde tapet doar „aurit”.

Când asistenții l-au întrebat cât costă, a spus: „Zeci și zeci de mii – nu-mi pot permite”

Cabinetul, care se ocupă de întreținerea proprietății Downing Street, i-a spus că există o indemnizație finanțată public de 30.000 de lire sterline pe an pentru renovarea apartamentului. Dar Johnson ar trebui să plătească restul  de58.000 de lire sterline.

De fapt, designerul ecologic interior Lulu Lytle (modele din imagine) ¿a cărui companie Soane Britain a fost comandată de Miss Symonds? Vinde tapeturi ¿Aur galben¿ și „Aur vechi¿?

În ciuda salariului său de 150.000 de lire sterline pe an în calitate de prim-ministru, se spune că se va lupta pentru a pune capăt acestei probleme, deoarece nu mai câştigă 250.000 de lire sterline pe an ca jurnalist, şi mai ales că este după un divorț cu fosta soție Marina care a fost scump.

La începutul lunii iunie, se crede că Cabinetul a plătit întreaga factură, inclusiv „excesul” de 58.000 de lire sterline. Dar trebuia rambursat.

Între timp, Downing Street spune acum că acele costuri de renovare „au fost suportate personal de prim-ministru”, dar nu a explicat cum a reuşit Johnson să plătească cele  58.000 de lire sterline. Nu este clar de unde a luat banii şi nici cui i-a plătit, relatează Daily Mail.

 


Accesează: