Evenimentul ZileiSportNaționala României, ghinionistă. „Tricolorii” au o misiune aproape imposibilă înaintea Mondialului din 2022

Naționala României, ghinionistă. „Tricolorii” au o misiune aproape imposibilă înaintea Mondialului din 2022

Naționala României, ghinionistă. „Tricolorii” au o misiune aproape imposibilă înaintea Mondialului din 2022
Naționala de fotbal a României are șanse reduse de calificare la Campionatul Mondial din Qatar. Tragerea la sorți ne-a adus în grupa Germaniei.

Naționala de fotbal a României și-a aflat, luni seară, adversarele pe care le va înfrunta în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. „Tricolorii” vor face parte din Grupa J și vor evolua împotriva Germaniei, Islandei, Macedoniei de Nord, Armeniei și Liechtensteinului.

Meciurile din preliminariile europene pentru CM din 2022 vor avea loc după următorul calendar: 24-31 martie 2021 – trei partide, 1-8 septembrie 2021 – trei partide, 8-12 octombrie 2021 – două partide, 11-16 noiembrie 2021 – două partide, 24-25 martie 2022 – baraje într-o singură manşă, 28-29 martie 2022 – baraje într-o singură manşă.

Va fi introdus video arbitrajul și în preliminariile pentru turneul final din Qatar 

Toate partidele din preliminarii vor beneficia de arbitraj VAR. Se califică direct câștigătoarele celor 10 grupe. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

Iată cum arată grupele din Europa:

Grupa A: Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg, Azerbaidjan;
Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo;
Grupa C: Italia, Elveţia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania;
Grupa D: Franţa, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Kazahstan;
Grupa E: Belgia, Ţara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia;
Grupa F: Danemarca, Austria, Scoţia, Israel, Insulele Feroe, Rep. Moldova;
Grupa G: Olanda, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar;
Grupa H: Croaţia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta;
Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino;
Grupa J: Germania, România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtenstein.

Naționala de fotbal a României a evoluat ultima dată la un Campionat Mondial, în Franța, în 1998, atunci când a fost eliminată în optimile de finală de Croația, scor 0-1.

Joachim Low, selecționerul Germaniei, marea favorită a grupei în care se află România, a vorbit despre posibilitatea de-a apela la unii dintre jucătorii care au câștigat Campionatul din 2014 din Brazilia. Perspectiva este Campionatul European din 2021.

„Pentru moment, nu văd un motiv. Dar am spus întotdeauna că dacă voi observa, înainte de anunţarea listei pentru EURO, că această echipă are nevoie de acest lucru pentru a reuşi, o voi face. Voi face tot ce este necesar pentru binele echipei naţionale”, a afirmat antrenorul german.


Accesează: