Evenimentul Zilei > Sport > Naționala de tineret a României a remizat cu Țările de Jos la Campionatul European
Naționala de tineret a României a remizat cu Țările de Jos la Campionatul European

Naționala de tineret a României a remizat cu Țările de Jos la Campionatul European

Elevii lui Adrian Mutu au obținut 1 punct la debutul cu Țările de Jos de la Campionatul European de Tineret, într-un joc găzduit de Budapesta.

Naționala de tineret a României a debutat cu un egal în fața Țările de Jos (scor 1-1) la Campionatul European de Tineret găzduit de Ungaria și Slovenia. Batavii au deschis scorul în minutul 16 prin Perr Schuurs, „tricolorii” mici au egalat datorită lui Andrei Ciobanu, cel care a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri.

Ambele echipei au căutat să-și apropie victoria. Au ratat câteva ocazii bune, iar la final au fost nevoite să fie mulțumite cu câte 1 punct.

Partida s-a disputat în Ungaria, pe Bozisk Arena din Budapesta. Vineri, România întâlnește Ungaria, de la ora 19.00. Marți, 30 martie, de la aceeași oră, „tricolorii” joacă împotriva Germaniei.

Echipele de start

România U21: A. Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc – Olaru, M. Marin – A. Ciobanu, Moruțan, Mățan – G. Ganea

Rezerve: Aioani, Eșanu, Chindriș, Drăgușin, Vlădoiu, Opruț, Oaidă, Dulca, Itu, Cîmpanu, Oct. Popescu, Ad. Petre
Selecționer: Adrian Mutu.

Țările de Jos U21: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang, Boadu, P. Kluivert

Rezerve: Bijlow, Paes, Botman, Kadioglu, Doekhi, Gakpo, Malacia, Ekkelenkamp, Geertruida, Brobbey, Harrou, Dilrosun
Selecționer: Erwin van de Looi

Stadion: Bozsik Arena (Budapesta, Ungaria)
Arbitru: Sandro Scharer

„Să ne ridicăm la nivelul prestației din 2019”

„Mergem la EURO optimiști că vom face o figură frumoasă! Nu avem o grupă ușoară, dar suntem încrezători în șansele noastre. Am încredere în băieții pe care i-am convocat. Sunt cei mai buni și merită să fie la selecționata Under 21.

Mă bucur și pentru cei ce vor fi la echipa națională de seniori, au făcut pasul acolo și le urez mult succes în partidele din martie. Obiectivul meu personal la acest turneu final este să ne ridicăm la nivelul prestației din 2019 și, de ce nu?, să depășim acea performanță. Aveți încredere în noi, putem face românii fericiți!”. Spunea Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret, înaintea turneului.

În cealaltă partidă a Grupei A, Ungaria a fost învinsă de Germania, cu scorul de 0-3. Golurile au fost reușite de Lukas Nmecha (61) și Ridle Baku (66 și 73).