Evenimentul Zilei > Sport > Pleacă Mutu de la naționala de tineret? Presa turcă îl dă antrenor la Istambul
Pleacă Mutu de la naționala de tineret? Presa turcă îl dă antrenor la Istambul

Pleacă Mutu de la naționala de tineret? Presa turcă îl dă antrenor la Istambul

Adrian Mutu, antrenorul care a calificat România U21 la Campionatul European de tineret, din primăvara viitoare, este așteptat să antreneze în Turcia.

Conform informațiilor furnizate de publicația turcă, de sport, „Fanatik”, Adrian Mutu ar fi avut mai multe runde de negocieri și s-ar putea să părăsească lotul national chiar înainte de turneul final. Impresarii antrenorului român s-ar fi ocupat de aranjamente, în numele său, lăsând să se înțeleagă că Adrian Mutu este dispus să facă un alt pas în carieră și să meargă în Turcia.

Jurnaliștii de la „Fanatik” nu au spus pentru ce club din liga I a Turciei a optat antrenorul, dar au precizat că Mutu ar fi purtat discuții cu cinci echipe și urmează să se decidă. Mai întâi, au arătat sursele citate, el va merge într-o vizită la Istambul, zilele următoare, urmând ca mai apoi să ia decizia finală.

De menționat că Adrian Mutu a preluat echipa națională de tineret a României, ca antrenor,  în urmă cu doar un an, în ianuarie 2020. Cu naționala de tineret, Adrian Mutu a înregistrat două victorii, o remiză și o înfrângere. Selecționerul a calificat echipa la Campionatul European de tineret, iar tricolorii vor întâlni Germania, Ungaria și Olanda.

Înainte de a antrena la echipa națională, Adrian Mutu a lucrat o perioadă scurtă de timp la FC Voluntari, în 2018, de unde a plecat în Emiratele Arabe Unite, la echipa secundă a lui Al Wahda (2018-2019).

Mutu a fost curtat de CFR Cluj

Finanțatorul CFR Cluj, Neluțu Varga și-a exprimat interesul de a-l aduce pe Adrian Mutu ca antrenor la echipă, după plecarea lui Dan Petrescu. Potrivit unor surse citate de digisport.ro, finanțatorul CFR ar fi purtat discuții cu Briliantul, ba chiar ar fi ajuns și la o înțelegere, asupra salariului.

Doar că planurile lui Varga ar fi fost date peste cap de principalul colaborator al acestuia, Marian Copilu, care nu a agreat o astfel de mutare. El și-ar fi argumentat punctul de vedere prin lipsa de experiență a lui Adrian Mutu de a antrena la acest nivel. În aceste condiții, Neluțu Varga a decis să sisteze tratativele.