Evenimentul Zilei > Sport > Miliardarii din Qatar au bătut palma cu un mare antrenor. Cine va antrena colosul francez PSG
Miliardarii din Qatar au bătut palma cu un mare antrenor. Cine va antrena colosul francez PSG

Miliardarii din Qatar au bătut palma cu un mare antrenor. Cine va antrena colosul francez PSG

Proiectul de la PSG va fi lăsat pe mâinile antrenorului argentinian Mauricio Pochettino, cel care a impresionat la Tottenham.

Rămasă fără antrenor, după ce germanul Thomas Tuchel (47 de ani) a fost dat afară, ieri, PSG, campioana Franței, va fi preluată de un alt nume cu greutate în fotbalul mondial. Este vorba despre argentinianul Mauricio Pochettino (48 de ani), cel care a lucrat ultima dată la Tottenham Hotspur, formație pe care a dus-o în finala Ligii Campionilor în sezonul 2018-2019 (scor 0-2 cu FC Liverpool). La gruparea din capitala Franței, finanțată de șeicii din Qatar, tehnicianul din „Țara Tangoului” va avea ca principal obiectiv câștigarea UEFA Champions League.

Tuchel i-a dus pe francezi în finala Ligii Campionilor

Parizienii au ajuns în ultimul act al Ligii Campionilor în stagiunea precedentă și au fost învinși de Bayern Munchen, scor 0-1. Tuchel a ajuns la PSG în 2018, a câștigat de două ori campionatul Franței și câte o dată Cupa și Cupa Ligii. În acest sezon, în Ligue 1, echipa se află pe locul al 3-lea, la un punct distanță de Olympique Lyon și Lille (ambele cu câte 36 de puncte).

Pochettino a câștigat lupta pentru banca tehnică a parizienilor cu italianul Massimiliano Allegri, fost tehnician la AC Milan și Juventus Torino.

A fost internațional argentinian

Allegri a pierdut cursa pentru banca celor de la PSG. A fost contactat în urmă cu câteva săptămâni, dar Pochettino a fost preferat, datorită stilului său de joc şi pentru că a demonstrat deja că poate antrena într-o ţară străină”, anunța, joi, jurnalistul Tancredi Palmeri. Ca antrenor, Pochettino a trecut pe la Espanyol Barcelona (2009-2012), Southampton (2013-2014) și Tottenham (2014-2019). Deși a lăsat o impresie foarte bună pe la cele trei grupări pregătite, argentinianul nu s-a lipit de niciun trofeu până în prezent.

Ca jucător, a evoluat la PSG în perioada 2001-2003. E a mai jucat în carieră la Newell’s Old Boys, în țara natală, de acolo de unde a plecat în fotbalul mare, Espanyol Barcelona, și Bordeaux. Pentru naționala Argentinei a jucat în 20 de meciuri și a marcat două goluri.