Rămasă fără antrenor, după ce germanul Thomas Tuchel (47 de ani) a fost dat afară, ieri, PSG, campioana Franței, va fi preluată de un alt nume cu greutate în fotbalul mondial. Este vorba despre argentinianul Mauricio Pochettino (48 de ani), cel care a lucrat ultima dată la Tottenham Hotspur, formație pe care a dus-o în finala Ligii Campionilor în sezonul 2018-2019 (scor 0-2 cu FC Liverpool). La gruparea din capitala Franței, finanțată de șeicii din Qatar, tehnicianul din „Țara Tangoului” va avea ca principal obiectiv câștigarea UEFA Champions League.

Tuchel i-a dus pe francezi în finala Ligii Campionilor

Parizienii au ajuns în ultimul act al Ligii Campionilor în stagiunea precedentă și au fost învinși de Bayern Munchen, scor 0-1. Tuchel a ajuns la PSG în 2018, a câștigat de două ori campionatul Franței și câte o dată Cupa și Cupa Ligii. În acest sezon, în Ligue 1, echipa se află pe locul al 3-lea, la un punct distanță de Olympique Lyon și Lille (ambele cu câte 36 de puncte).

Pochettino a câștigat lupta pentru banca tehnică a parizienilor cu italianul Massimiliano Allegri, fost tehnician la AC Milan și Juventus Torino.

A fost internațional argentinian

Allegri a pierdut cursa pentru banca celor de la PSG. A fost contactat în urmă cu câteva săptămâni, dar Pochettino a fost preferat, datorită stilului său de joc şi pentru că a demonstrat deja că poate antrena într-o ţară străină”, anunța, joi, jurnalistul Tancredi Palmeri. Ca antrenor, Pochettino a trecut pe la Espanyol Barcelona (2009-2012), Southampton (2013-2014) și Tottenham (2014-2019). Deși a lăsat o impresie foarte bună pe la cele trei grupări pregătite, argentinianul nu s-a lipit de niciun trofeu până în prezent.

Ca jucător, a evoluat la PSG în perioada 2001-2003. E a mai jucat în carieră la Newell’s Old Boys, în țara natală, de acolo de unde a plecat în fotbalul mare, Espanyol Barcelona, și Bordeaux. Pentru naționala Argentinei a jucat în 20 de meciuri și a marcat două goluri.