Adrian Mutu, selecționerul reprezentativei de tineret a României, a definitivat lotul de 23 de fotbaliști cu care tricolorii mici vor ataca turneul final găzduit de Ungaria și Slovenia. Naționala va avea în componența sa doar patru stranieri, restul de optsprezece jucători provenind din campionatul intern.

Pe lista tânărului tehnician în vârstă de 42 de ani se regăsesc nu mai puțin de șase jucători de la FCSB. Andrei Vlad, Denis Haruț, Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Olimpiu Moruțan și Octavian Popescu sunt fotbaliștii trupei patronate de Gigi Becali care se vor duela cu Olanda, Ungaria și Germania, ultimul, Tavi Popescu, aflându-se la debutul la naționala Under 21.

Mutu îl va avea la dispoziție pentru acest European și pe fundașul central al lui Juventus Torino, Radu Drăgușin, dar nu va putea conta, în schimb, pe serviciile celor doi internaționali români care evoluează în Seria A, pentru AC Parma, Valentin Mihăilă și Denis Man. Nici fotbalistul noii campioane a Scoției, Ianis Hagi, nu va fi prezent la turneul final din Ungaria și Slovenia. 

Primul meci al tricolorilor mici de la EURO este programat pentru data de 24 martie (ora 22:00), pe Bozsik Arena din Budapesta, împotriva puternicei echipe a Olandei. Peste doar trei zile, pe același stadion din capitala Ungariei, Alexandru Mățan și ceilalți coechipieri ai săi își vor măsura forțele cu maghiarii. România va închide, apoi, în 30 martie, grupa cu un meci în compania Germaniei, națională în fața căreia a pierdut în semifinalele Campionatului European U21 din 2018.

Lotul României pentru Campionatul European U21:

 

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgovişte), Mihai Eşanu (Dinamo Bucureşti);

Fundaşi: Ştefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruţ (FCSB), Alexandru Paşcanu (Ponferradina), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăguşin (Juventus), Raul Opruţ (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);

Mijlocaşi: Marius Marin (Pisa), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew, Statele Unite ale Americii);

 

Atacanţi: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).