Miniștrii Sănătății și Economiei, Vlad Voiculescu și Claudiu Nasui, s-au întâlnit vineri cu reprezentanții industriei hoteliere din România. Discuțiile incluse într-un grup comun de lucru s-au axat pe planificarea deschiderii mediului de business, cel puțin așa s-a anunțat oficial.

Mesajul comun al participanților la acest grup de lucru a fost pregătirea unui calendar de deschidere a economiei, cu valoare orientativă. De asemenea, s-a discutat despre eventualele măsuri de acces al persoanelor în structurile de cazare.

Ministrul Economiei, USR-istul Claudiu Năsui, a dat un pic mai multe detalii despre această reuniune informală dedicată industriei Horeca.

Năsui: “Țin să-i mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru deschidere”

“Azi m-am întâlnit cu ministrul Vlad Voiculescu într-un grup de lucru cu reprezentanții industriei HoReCa. Principala concluzie a fost că românii au nevoie de o rază de speranță în această luptă prelungită cu pandemia. Așadar, discuția s-a axat pe elaborarea unui plan de deschidere a economiei, fie el și cu valoare orientativă.

Sănătatea românilor este cea mai importantă, dar și libertatea acestora de a munci și de a produce valoare adăugată în economie și de a-și câștiga traiul zilnic. Țin să-i mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru deschidere”, a scris Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

Totuși, o parte dintre comentariile care au însoțit postarea ministrului USR a invocat lipsa de măsuri concrete ale Guvernului în acest sector lovit dur de pandemie. Au fost și comentarii ironice la adresa celor doi miniștri de dreapta, care sunt destul de criticați îm coaliție pentru prestația de până acum. De exemplu: “S-a înțâlnit tusea cu junghiul”. Alte comentarii au vizat măsurile pe care oficialii le vor lua la vară pentru a ne putea bucura de vacanță în siguranță.

Potrivit ZF, pandemia a şters câteva mii de locuri de muncă în sectorul HoReCa: Numărul salariaţilor din industria ospitalităţii s-a redus cu aproape 9.000, anunța publicația de business în decembrie 2020, pe baza unor rapoarte din industrie.

Sursa foto: Facebook Claudiu Năsui

Citește și Exclusiv. Bruno Ștefan; Vlad Voiculescu este piatra de moară de gâtul guvernării. USR-Plus vor să bage-țara în lockdown total