Evenimentul Zilei > Sport > Nadia Comăneci, în lacrimi! „Odihnește-te în pace!”
Nadia Comăneci, în lacrimi! „Odihnește-te în pace!”

Nadia Comăneci, în lacrimi! „Odihnește-te în pace!”

Nadia Comăneci, în lacrimi! „Odihnește-te în pace!”. Fosta mare gimnastă a anunţat pe social media că a murit prietena sa de doar 52 de ani.
Nadia Comăneci, în lacrimi! „Odihnește-te în pace!”. Fosta mare gimnastă a anunţat pe social media că a murit Dianne Durham.
Nadia Comăneci a pierdut o prietenă foarte dragă la doar 52 de ani. Este vorba despre Dianne Durham, prima campioană afro-americană la gimnastică din istoria Statelor Unite ale Americii. Aceasta suferea de o boală necruțătoare.

Nadia Comăneci, în lacrimi! „Odihnește-te în pace!”

Nadia Comăneci a postat un mesaj de rămas-bun în numele celei mai bune prietene ale sale.

Fosta mare gimnastă a făcut tristul anunț printr-un mesaj postat pe Twitter. Dianne Durham a decedat la vârsta de doar 52 de ani. După ce a pierdut lupta o boală grea. Mi-a fost o foarte dragă prietenă și o persoană minunată! Dumnezeu să o odihnească în pace!”. Este mesajul postat de Nadia Comăneci, pe contul său de Twitter.

Deși nu se cunoaște exact cauza morții, soțul lui Durham, Tom Drahozal, a distribuit luni un mesaj pe Facebook: „Vă rog să o păstrați pe Dianne în gândurile și rugăciunile voastre. Dianne este grav bolnavă acum și următoarele zile sunt foarte importante”, a scris soţul gimnastei.

Joi după-amiază, Drahozal a împărtășit următoarea actualizare:

„Dianne Durham dragostea vieții mele a murit astăzi. A înfipt un triplusalt peste porțile cerului și a fost distinsă cu cel mai mare premiu vreodată. Ea va fi în ceruri pentru eternitate. Mi-e dor de ea, dar să știi că va fi îngerul meu păzitor. Sora ei Alice și cu mine eram alături de ea când a murit în pace. Te iubesc din toată inima Dianne și îți voi onora memoria pentru tot restul vieții mele”.

Dianne Durham a început gimnastica în 1971 la vârsta de 3 ani și s-a antrenat prima dată la sala de gimnastică a lui Wanda Tomasi din Merrillville, Indiana.

Dianne Durham a trecut pe la şcoala de gimnastică a lui  Bela și Marta Karolyi

În 1982 a reușit chiar să devină campioană SUA. Trei ani mai târziu a fost nevoită să renunțe la cariera sportivă din cauza unei accidentări, dar a rămas în lumea gimnasticii ca arbitru, antrenor și speaker motivațional.

După ce s-a antrenat pe la trei săli de sport diferite – fostul antrenor Tomasi i-a spus lui Durham că nu o poate duce la nivelul de care avea nevoie – și aşa și-a făcut drum în clasamentul Regiunii 5 a SUA de gimnastică timp de 10 ani. Durham s-a mutat în Texas pentru a se antrena cu fostul  antrenorul principal al echipei naționale Bela Karolyi, relatează gymnastics.