Evenimentul Zilei > Sport > Acuzații de abuz în sport. O campioană olimpică a rupt tăcerea după 23 de ani
Acuzații de abuz în sport. O campioană olimpică a rupt tăcerea după 23 de ani

Acuzații de abuz în sport. O campioană olimpică a rupt tăcerea după 23 de ani

Lumea sportivă din Grecia se confruntă cu grave acuzații de abuz sexual, după ce o campioană olimpică la yachting a rupt tăcerea acuzând un înalt oficial al federației de profil.

Acuzații de abuz sexual în sportul din Grecia. O campioană olimpică din Grecia acuză un înalt oficial de abuzuri sexuale.

Sofia Bekatorou a obținut titlul olimpic în 2004, la yachting. În prezent, ea aduce acuzații foarte grave unui oficial al federației naționale de profil.

Sofia Bekatorou vorbește despre un incident care s-a petrecut în 1998, în urmă cu 23 de ani, conform dpa. Sportiva a făcut publice acuzațiile într-un clip pe care l-a postat pe YouTube, duminică. La scurtă vreme, ea a primit susținerea premierului Kyriakos Mitsotakis.

După mesajul pe care l-a postat pe YouTube, ea a ținut să sublinieze că această situaţie nu este doar despre ea și despre problema ei. Sofia Bekatorou a prezentat un punct de vedere mai larg, într-o postare pe contul său de Facebook.

„Experienţa mea personală nu este o problemă individuală care mă afectează doar pe mine. Face parte dintr-o problemă mult mai largă şi cronică. Este vorba despre abuzul de putere în general, dar vizează în special actuala conducere a EIO”, a mai scris fosta campioană.

Pe cine vizează acuzațiile de abuz din Grecia

Conform sursei, se spune că presupusul vinovat este vicepreşedintele EIO, Aristidis Adamopoulos. Acesta a negat acuzaţiile, dar şi-a dat demisia din poziţia pe care o deține în cadrul Federaţiei. De asemenea, s-a pus la dispoziţia Comitetului olimpic elen.

Sofia Bekatorou a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena. Sportiva a fost și portdrapelul echipei olimpice a Greciei la ceremonia de deschidere a JO 2016 de la Rio.

Dosarul preluat de Parchet

Reacţia Federaţiei, care s-a mulţumit să vorbească despre caz făcând referire la „un incident neplăcut”, a provocat un adevărat scandal.  Internauții au stârnit o adevărată „furtună” pe reţelele de socializare.

Duminică, Fundaţia Stavros Niarchos a suspendat subvenţia acordată EIO pentru programul privind antrenamentele sportivilor cu dizabilităţi.

În prezent, cazul se află și în atenția Parchetului grec care va cerceta cele mărturisite de sportivă despre incident.