Abuzurile din Justiție și numirile politice scindează România. Stelian Ion, criticat dur

Abuzurile din Justiție și numirile politice scindează România. Stelian Ion, criticat dur

După ce Guvernul a adoptat OUG pentru amânarea intrării în vigoare a completurilor de 3 judecători, jurnalista Ioana Ene Dogioiu a lansat un atac la Stelian Ion, ministrul Justiției.

„Văd că s-a săvârșit în aplauze entuziaste OUG privind organizarea judiciară. Noul ministru a găsit-o în sertar gata avizată unanim de CSM, cu grupul Savonea inclus, și i-a dat drumul. Ministrul #rezist citează că din Biblie din CCR 2019-2020 - Stan, Deliorga și Dorneanu- care diminuează importantă referendumului, dar ignoră CCR 2012 care spune că nu se poate legifera împotriva unui referendum validat. Reforma și progres!

Ce spunea dl ministru despre CCR la vremea când erau emise și deciziile citatate acum: „Ceea ce nu a reușit prin legile justiției PSD-ALDE iată că, cu ajutorul masiv al CCR, s-a reușit sub această formă. Sunt obligatorii deciziile CCR, trebuie să le respectăm, dar putem să ne permitem să le și comentăm și să aducem critici unei instituții care pe zi ce trece arată tot mai clar că judecătorii CCR sunt numiți politic”.

Deci dacă OUG pe justiție e de bine, nu de rău, din punctul de vedere al emitentului, se poate da. Foarte bine! De azi aștept OUG pe SIIJ și voi număra zilele trecute fără să fi fost emisă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar să nu uităm asta și când roata, potrivit prostului sau obicei, se va întoarce din nou. Și alții vor zice că modificărilor lor sunt de bine (e cineva care spune că face modificări rele?) deci se poate, pentru că și reformiștii au zis că se poate.

Delirul actual al CCR, abuzurile de diferite feluri, toate, toate nu au apărut deodată. Au apărut pentru că cineva a creat la un moment dat câte un precedent care a rezolvat convenabil o situație punctuală și apoi a tot fost folosit.

Și precedentul de acum nu este atât în privința OUG în justiție, o interdicție aberantă de la punerea întrebării, cât în privința efectelor unui referendum, redus la valoarea unui sondaj de opinie, obligatoriu doar dacă și în măsură în care ne convine. O fi bine?”, scrie jurnalista, într-un mesaj postat pe rețele sociale.

Decizia a fost luată în urma solicitărilor primite din partea CSM

Ministerul Justiţiei a anunţat că Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se amână intrarea în vigoare a alcătuirii completurilor de trei judecători care judecă apelurile în instanţe.

Potrivit unui comunicat al MJ, decizia a fost luată în urma solicitărilor primite din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Proiectul prevede că judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pornite începând cu data de 1 ianuarie 2023.

În procesele pornite începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători.