Evenimentul Zilei > Politica > Care este bugetul alocat pentru organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie
Care este bugetul alocat pentru organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Care este bugetul alocat pentru organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Bugetul stabilit pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie este de stat 625 de milioane de lei.
Alegeri parlamentare 2020. Au mai rămas puţine zile până când românii vor merge din nou la urne. În pofida numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au declart că alegerile parlamentare 2020 trebuie și vor avea loc în data de 6 decembrie.

Organizarea alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie 2020 vor costa bugetul de stat 625 de milioane de lei

Guvernul a adoptat în ședința de pe 10 septembrie o hotărâre privind asigurarea cheltuielilor necesare organizării alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie.

Potrivit Executivului, bugetul alocat în acest sens de la bugetul de stat se ridică la suma de 625 de milioane de lei.

″În ceea ce priveşte organizarea alegerilor, au fost adoptate două hotărâri de Guvern: pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul României în data de 6 decembrie, respectiv hotărârea privind alocarea sumelor necesare pentru asigurarea cheltuielilor în vederea organizării alegerilor din 6 decembrie, pentru Parlamentul României, cu un buget de 625 de milioane de lei”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit celor relatate de stirilerprotv.

Regulile pe care trebuie să le respecte partidele politice în campania electorală pentru alegerile parlamentare

În ceea ce privește regulile sanitare pe care partidele trebuie să le respecte în perioada campaniei, președintele Klaus Iohannis a declarat că acestea ar trebui să fie similare cu cele valabile pentru alegerile locale.

Alegerile din decembrie se pot organiza la fel ca cele locale. Nu sunt alegeri obișnuite, vor trebui respectate norme stricte, proceduri speciale. Iată, cu respectarea normelor, am reușit să organizăm alegeri locale. Carantina nu înseamnă că omul nu iese din casă, nu iese din localitatate. Așa cum iese să-și cumpere pâine, așa poate ieși la vot”, a explicat Iohannis.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare se va incheia pe data de 5 decembrie, ora 7,00. Iar pe data de 6 decembrie, ora 7,00, începe votarea. Iar încheierea votării va fi pe 6 decembrie, ora 21,00.