Evenimentul Zilei > Social > Multe grădinițe vor rămâne deschise în timpul vacanței de primăvară. Anunțul făcut de Ministerul Educației
Multe grădinițe vor rămâne deschise în timpul vacanței de primăvară. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Multe grădinițe vor rămâne deschise în timpul vacanței de primăvară. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Multe grădinițe își vor desfășura activitatea și în timpul vacanței, în condiții speciale, au anunțat oficialii de la Ministerul Educației.

Un număr important de grădinițe vor funcționa și în perioada vacanței de primăvară, iar pentru asta vor avea nevoie de avizul direcţiilor de sănătate publică. Astfel se va crea un cadru legal pentru ca activitatea să nu fie întreruptă. Anunțul a fost făcut, astăzi, de oficialii de la Ministerul Educației.

Grădinițe deschide în perioada vacanței de primăvara

„Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei”. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcţie de solicitări şi de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană.

„Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ. (…) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. – de angajaţi din Educaţie ce au fost  vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ. Primul-ministru şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea noninvazivă despre care am discutat.

„Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta”

Care să nu necesite personal medical, care să fie uşor de acceptat pentru părinţi, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii. (…) Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig.” Declara Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, săptămâna trecută.

„Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”. Mai afirma oficialul de la Educație.