Evenimentul Zilei > Actualitate > Cumpănașu predă lecții de etică la Ministerul Educației. Un milion de euro costă totul
Cumpănașu predă lecții de etică la Ministerul Educației. Un milion de euro costă totul

Cumpănașu predă lecții de etică la Ministerul Educației. Un milion de euro costă totul

Ministrul Educației a precizat că a cerut explicații cu privire la ce anume îi învață Cumpănașu pe angajați.

Cumpănașu predă lecții de etică. ”Profu online”, Alexandru Cumpănașu (foto) îi învață pe angajații de la Ministerul Educației despre ”etică, integritate și anticorupție”. Programul se derulează în cadrul unui proiect derulat de Asociația pentru Implementarea Democrației și Academia de Poliție. Valoarea este de un milion de euro. Mai exact 4.8 milioane de lei. Din suma totală, 3.76 milioane de lei sunt din bugetul Ministerului Educației, iar restul din fonduri europene.

Potrivit edupedu.ro, programul urmărește „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative, în concordanță cu SCAP”. Un alt obiectiv al proiectului urmărește îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului din autoritățile și instituțiile publice în ceea ce privește prevenirea corupției.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că proiectul nu este tocmai ce ar dori el și a cerut o analiză oficială.

”Este în curs de analiză o evaluare a acestui proiect, din perspectivă formală și de fond. Fiind aspecte de ordin tehnic, vom putea comunica rezultatul analizei la momentul finalizării de către direcțiile de specialitate din Ministerul Educației. Am solicitat această analiză pe baza unor “semne de întrebare” cu privire la cât de adecvat este parteneriatul din perspectiva obiectivelor Ministerului Educației, precum și la îngrijorarea cu privire la progresul proiectului care a înregistrat întârzieri majore in derulare”, a spus ministrul Educației.

Scandal cu studiile lui Cumpănașu. Predă lecții de etică

În urmă cu doi ani, Alexandru Cumpănașu a fost implicat într-un scandal legat de faptul că nu are studii superioare. Dintr-un document reiese că, din noiembrie 2016, Cumpănau ar fi student la master la Open University din Elveția. Cu toate acestea, în CV nu apare facultatea pe care ar fi urmat-o. Mai mult, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Cumpănașu nu ar fi absolvit o astfel de formă de învățământ.

Toate informațiile menționate la capitolul „Educație și formare” se referă la cursuri sau la atestatele obținute, nu și la formele de învățământ urmate.

Pus în fața dovezilor prezentate în CV, Alexandru Cumpănașu a recunoscut că nu are facultatea terminată.

„Sunt atâți proști cu diplomă. Din punctul meu de vedere, am studii superioare. Nu am diplomă de licență, diplomă de Bacalaureat am”, a declarat Alexandru Cumpănașu.