Evenimentul Zilei > Social > Recuperarea orelor se va putea face chiar și în vacanța de primăvară
Recuperarea orelor se va putea face chiar și în vacanța de primăvară

Recuperarea orelor se va putea face chiar și în vacanța de primăvară

Ministrul educației a declarat că elevii ar putea veni la școală chiar și în vacanță pentru a recupera orele pierdute, în timpul pandemiei. Acest lucru se va face la cerere.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară, precizând că luni va semna ordinul privind structura anului şcolar şi faptul că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat.

„Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi. (…) Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică „, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Parlament.

Ministrul a explicat că şcolile nu se închid, pentru că „vor funcţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online”.

„Spun că nu se închid, deoarece, un lucru foarte important, activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădiniţele vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP. Avantajul este, repet, că aceste zile de vacanţă, în luna aprilie, se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică în luna iunie, cu condiţia respectării regulilor în şcoli şi să respecte mai mult decât în alte locaţii, cu condiţia bunului mers al campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ şi este o condiţie îndeplinită, cu condiţia testării masive în şcoli, testare noninvazivă şi, de asemenea, cu condiţia, sub rezerva evoluţiei ratei epidemiologice „, a mai declarat Cîmpeanu.