Evenimentul Zilei > Social > Motivele pentru care unele persoane nu pot să slăbească
Motivele pentru care unele persoane nu pot să slăbească

Motivele pentru care unele persoane nu pot să slăbească

Pierderea în greutate este o provocare pentru toată lumea. Dr. Sameer Sanghvi a spus că orice decizie privind scăderea în greutate trebuie să aibă în vedere reducerea caloriilor pe care le consumăm. NHS a recomandat consumul zilnic de 2.000 de calorii pentru femei și 2.500 de calorii pentru bărbați.

„Dacă încercați să slăbiți, ar trebui să urmăriți să reduceți aportul de calorii cu aproximativ 600 de calorii. Asta înseamnă 1.400 de calorii pentru femei și 1.900 pentru bărbați. Pentru a ține evidența caloriilor, puteți cântări porțiile pe care le consumați, să verificați etichetele alimentelor cumpărate din magazin și să scrieți într-un jurnal ceea ce mâncați”.

Dr. Sanghvi a spus că este esențial să ai un somn de calitate pentru menținerea sănătății fizice, emoționale și mentale. „Privarea de somn are o multitudine de consecințe. Una dintre acestea este creșterea în greutate. Când nu putem dormi, corpul nostru eliberează cortizol – „hormonul stresului” care ne poate declanșa corpul să stocheze rezervele de grăsime „pentru orice eventualitate”.

Dr. Sanghvi a spus că atunci când ne simțim stresați, anxioși sau deprimați avem mai multe șanse să mâncăm mai mulți carbohidrați. Oamenii de știință au descoperit o potențială legătură între carbohidrați și serotonină, hormonul care ajută la reglarea stării noastre de spirit. „În mod subconștient, atunci când mâncăm alimente bogate în carbohidrați, încercăm să ne îmbunătățim starea de spirit. Dar, desigur, consumul multor carbohidrați poate duce la creșterea în greutate.”

Diete greșite

Dietele accidentale sunt cunoscute și sub denumirea de diete yo-yo. Chiar dacă sunt populare, rareori duc la pierderea în greutate. „Săritul peste anumite mese duce la încetinirea metabolismului. Când reveniți la un stil de viață normal, corpul dumneavoastră va avea nevoie de mai mult timp pentru a arde caloriile”, a spus el.

„A nu bea suficientă apă este greșit pentru sănătatea noastră, dar puțini oameni realizează că acest lucru duce și la creșterea în greutate”, a spus expertul. Dr. Sanghvi a adăugat că hidratarea crește funcția metabolică, energia și reduce senzația de foame, astfel încât există o corelație puternică între consumul de apă și pierderea în greutate, potrivit The Sun.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: