Morgan Freeman și Rob Reiner, incluși pe lista celor 1.000 de americani interziși în Rusia! „Suntem la Război cu Rusia” 

Morgan Freeman și Rob Reiner, incluși pe lista celor 1.000 de americani interziși în Rusia! „Suntem la Război cu Rusia” 

Actorii și realizatorii de film Morgan Freeman și Rob Reiner au fost incluși pe o listă de 963 de americani cărora li s-a interzis intrarea în Rusia, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe al țării. Lista include, de asemenea, pe Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris, și alți membri ai administrației Biden, precum și toți membrii Camerei și o gamă largă de oameni de afaceri, foști parlamentari și oficiali ai SUA.

Morgan Freeman şi Rob Reiner au intrat pe „lista neagră” a Kremlinului pentru munca lor împreună sprijinul Comitetului pentru Investigarea Rusiei, o organizație nonprofit axată pe combaterea interferenței Rusiei în alegerile din SUA. Reiner face parte din consiliul consultativ al grupului, care a fost lansat în 2017, în timp ce Freeman și-a exprimat opinia în cadrul unui videoclip şi a deranjat.

„Am fost atacați”, a spus Freeman în videoclip , referindu-se la ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. „Suntem în război”. Freeman i-a cerut președintelui de atunci Trump să „folosească toate resursele disponibile pentru a efectua o investigație amănunțită pentru a determina exact cum s-a întâmplat acest lucru”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia a publicat sâmbătă o listă cu 963 de cetățeni americani interziși pe teritoriul ţării

Pe listă se află președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris, Mark Zuckerberg, și mai nou actorul Morgan Freeman. Pe listă mai sunt trecuți Jamie Fly, președintele Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin și secretarul Transporturilor Pete Buttigieg, John McCain (Republican-Arizona), Harry Reid (Democrat-Nevada) și Orrin Hatch (Republican-Utah).

Ministerul rus de Externe a declarat, într-un comunicat de presă, că lista reprezintă un răspuns la „sancțiunile anti-ruse impuse constant” și a spus că urmărește „să constrângă SUA, care încearcă să impună o ordine mondială neocolonială pe restul planetei să-și schimbe poziția și să recunoască noi realități geopolitice.”

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că oamenii de pe listă „incită la rusofobie”

Acesta a spus: „Subliniem că acțiunile ostile întreprinse de Washington, ca un bumerang împotriva Statelor Unite, vor continua să primească o respingere pe măsură. Contra-sancțiunile rusești vizează forțarea regimului american de conducere... să-și schimbe comportamentul, recunoscând noile realități geopolitice”, a adăugat acesta.

În martie, președintelui Joe Biden i s-a interzis intrarea în Rusia ca răspuns la sancțiunile impuse țării după invazia Ucrainei. Casa Albă a batjocorit sancțiunile rusești, glumind că nimeni nu plănuiește o vacanță la Moscova și sugerând că regimul lui Vladimir Putin l-a vizat pe Joe Biden greșit.

Diplomația rusă a adăugat că Moscova a rămas deschisă unui „dialog onest” și face o distincție între poporul Statelor Unite și autoritățile despre care a spus că „incită la rusofobie”. Ministerul a mai spus că a interzis accesul în Rusia pentru încă 26 de canadieni, inclusiv Sophie Trudeau, soția premierului canadian.

De asemenea, pe „lista neagră” a Kremlinului au mai fost trecuți șeful CIA William Burns, Lloyd Austin, secretarul apărării și Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională, împreună cu Hillary Clinton . Lista mai lungă publicată sâmbătă îi include și pe George Soros.

Alături de politicieni din partea opusă a spectrului american, de la Alexandria Ocasio-Cortez la Marjorie Taylor Greene, pe listă sunt incluşi și câțiva politicieni care au murit, informează news.sky.