Evenimentul Zilei > Actualitate > Propagandista lui Putin lovește din nou: „Dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu în zile”
Propagandista lui Putin lovește din nou: „Dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu în zile”

Propagandista lui Putin lovește din nou: „Dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu în zile”

Unul dintre principalii și cei mai faimoși propagandiști ai lui Putin, Margarita Simonyan, în vârstă de 41 de ani, este redactorul șef al RT, fostul Russia Today. Propagandistei, care este împotriva Ucrainei, Uniunii Europene şi împotriva Occidentului, state precum Canada, Marea Britanie și Australia, i s-au impus sancțiuni ca tuturor celorlalți oligarhi. Dar nimic n-o poate opri să facă declarații halucinante zi de zi la postul de televiziune.

Margarita Simonyan s-a născut într-o familie armeană din Krasnodar, a trăit un an în Statele Unite în timpul anilor de școală într-un program de schimb. Ulterior, Margarita a absolvit Facultatea de Jurnalism, iar propaganda și-a început-o într-un moment potrivit, războiul cecen. Ea a reușit să se facă auzită iar pasul următor a fost să se mute la Moscova fiind alăturată foarte repede grupului prezidențial de jurnaliști.

Este evident că în domeniul propagandei Margarita a dat dovadă de abilități remarcabile care i-au permis să conducă canalul nou creat Russia Today la vârsta de 25 de ani. Următorul pas în carieră a fost să conducă agenția Russia Today și agenția de presă Sputnik.

Propagandista lui Putin, cu vocația de a minți şi a manipula, se dezlănțuie din nou la postul de televiziune

Propagandista Margarita Simonyan, șefa canalului de televiziune RT (este fostul post Russia Today), a afirmat într-o emisiune la televiziunea publică Rossiya-1 că, dacă ar fi vrut, Moscova ar fi rezolvat Ucraina în câteva ore, nu în zile, dar a decis altfel pentru că armata rusă efectuează o „operațiune militară specială” în țara vecină și „nu un război”.

Cu siguranță am fi putut, dacă voiam asta, să rezolvăm cu Ucraina nu doar în zile, ci în ore. Dar noi efectuăm un soi de operațiune militară specială, și tocmai din acest motiv nu e vorba de un război, ci de o operațiune. Nu așa se efectuează un război. Îi compătimim pe toți cei de-acolo. Asta în primul rând. Al doilea lucru e că realizăm că mulți oameni de acolo sunt de partea noastră și că sunt ostatici, a declarat Margarita Simonyan la postul Rossiya-1.

La televiziunile rusești propaganda a atins cote maxime

În fiecare zi, an de an, Margarita Simonyan minte aproape despre orice: denaturează faptele, manipulează, reduce la tăcere, dă totul numai cum îi convine ei și primește mulți bani pentru asta. Mai mult, nu numai că primește bani pentru munca ei de propagandă, ci îi fură activ și din buzunarele contribuabililor ruși, scrie tsn.ua.

Dar nu numai ea este cea care împrăştie minciuni,  zilele trecute, un senator rus a spus că trupele de invazie întâmpină dificultăți în Ucraina pentru că luptă cu o puternică armată formată din soldați și ofițeri ruși, „cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”.

Cu o zi înainte un deputat al Dumei de Stat a amenințat că un război cu NATO va fi unul nuclear și că Rusiei nu îi pasă câte țări va distruge, în contextul discuțiilor de aderare a Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică.

Kremlinul ar fi ordonat televiziunilor rusești și presei de propagandă să îi pregătească pe ruși pentru o înfrângere în războiul din Ucraina, afirmă serviciul de informații militare al Ucrainei. Mai mult, se spune că se fac pregătiri de evacuare a familiilor apropiate Kremlinului.

Colonelul Mihail Hodarionok a vorbit despre situația militară a Rusiei în direct la tv, afirmând că țara este complet izolată pe plan geopolitic și că Ucraina este pregătită să lupte „până la ultimul om”. Declarație pe care a retras-o după ce ar fi avut o discuție aprinsă cu Vladimir Putin.