Evenimentul Zilei > Actualitate > Morga nu mai face față! Sunt prea mulți morți. Scene dramatice în România
Morga nu mai face față! Sunt prea mulți morți. Scene dramatice în România

Morga nu mai face față! Sunt prea mulți morți. Scene dramatice în România

Din cauza deceselor pe bandă rulantă din ultimele zile, morga de la Spitalul Județean din Sibiu este depășită de situație. Nu este singurul județ care se confruntă cu această problemă.

Mari probleme la Sibiu, acolo unde cazurile de coronavirus au depășit resursele logistice. Marți, oficialii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu au anunțat că nu mai sunt locuri disponibile la morgă și au trebuit să apeleze la o soluție de compromis. A fost nevoie de amplasarea unui container care va fi folosit pentru depozitarea cadavrelor.

„Decesele din această perioadă au fost mult mai mari din cauza pacienților COVID pozitivi. Sunt decese și din alte cauze. Sigur că numerele de decese în această perioadă este mult mai mare decât cele din perioada similară a anului trecut, motiv pentru care s-a montat un container suplimentar.

Numărul pacienților decedați, la morgă, era cumva limitat. Containerul ne asigură acele spații ce erau insuficiente pentru cazurile de decese care surveneau”, a declarat Lilianei Coldea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, la Digi 24.

S-au înregistrat 259 de morti

În ultimele zile, la Sibiu au fost și 15 cazuri de persoane care au decedat. În județ, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 8324 de persoane (dintre care 7946 adulți și 378 copii). Până marți, aici s-au înregistrat 259 de decese, conform sibiu100.ro.

Până marți, pe teritoriul României au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 211.408 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Separat de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.682 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 09.11.2020 (10:00) – 10.11.2020 (10:00) au fost raportate 177 de decese (92 bărbați și 85 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.