Evenimentul Zilei > Actualitate > Momente cumplite pentru Trump. Copilul său, lovit de Coronavirus. Anunț oficial
Momente cumplite pentru Trump. Copilul său, lovit de Coronavirus. Anunț oficial

Momente cumplite pentru Trump. Copilul său, lovit de Coronavirus. Anunț oficial

Se pare că virusul chinezesc a lovit puternic în familia lui Trump. Mai întâi președintele SUA, apoi fiul acestuia, Baron, a fost confirmat pozitiv.

Fiul președintelui Donald Trump, Baron, în vârstă de 14 ani, a fost testat pozitiv pentru Coronavirus, dar la ultima testare a ieșit negativ, a declarat prima doamnă, Melania Trump.

Cea mai mare frică, s-a adeverit

Doamna Trump a spus că „cea mai mare temere a sa s-a adeverit” când Baron a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Dar aceasta a completat rapid spunând că „este un adolescent puternic și nu a avut deloc simptome”.

Atât ea cât și președintele Donald Trump, alături de alți membri ai staff-ului de la Casa Albă, au fost testați pozitiv pentru Coronavirus, dar de atunci și-au revenit.

„Nici nu cred că și-a dat seama că are Covid-19 pentru că este tânăr, iar sistemul lor imunitar este puternic și a luptat cu boala imediat”, a mai spus acesta.

Trump vrea să redeschidă școlile

Președintele Trump a invocat recuperarea rapidă a fiului său ca un motiv pentru ca școlile din SUA să fie redeschise cât mai rapid posibil, o decizie cu care profesorii nu sunt de acord, întrucât ar putea fi infectați cu Covid-19 de către studenți.

Trump le-a mai spus oamenilor că „Barron a fost testat pozitiv. În cam două secunde și-a revenit. A fost testat negativ, nu?”. „Se întâmplă. Oamenii iau boala, dar trece repede. Lăați copiii să meargă la școală”.

Sondajele de opinie sugerează că Trump calcă pe urmele rivalului său politic Joe Biden, cu doar trei săptămâni înainte de alegeri.

Dezvăluirea despre starea de sănătate a lui Barron a fost făcută de prima doamnă într-un eseu intitulat „Experiența mea personală cu Covid-19”, publicat pe pagina de web a Casei Albe.

După ce și-a primit rezultat pozitiv în urmă cu două săptămâni, aceasta a spus că „imediat gândul i-a fugit la fiul său”.

„Temerea mea s-a adeverit când a fost testat a doua oară și a ieșit pozitiv, chiar dacă nu avea simptome”, a mai declarat doamna Trump.

„Într-un fel mă bucur că am trecut toți trei prin asta în același timp și am putut să avem grijă unul de celălalt și să petrecem timp împreună”, a mai afăugat ea, conform BBC.